Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Megjelent az első térségi mesekönyv

Regél az Alpokalja–Fertő-táj címmel, megjelentette első mesekönyvét az Alpokalja–Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesület.


Az egyedi megjelenésű, igényes grafikákkal díszített könyv a környékbeli településen élő kisgyermekes családoknak, óvodáknak és könyvtáraknak készült. A benne található meséket az is izgalmassá teszi, hogy a környék falvaiban játszódnak.

A megjelenést kétéves munka előzte meg. Páliné Keller Csilla, a munkaszervezet vezetője Wellner Andreával, a Porpáczy-szakközépiskola igazgatójával közösen szerkesztette a meséket, Varga Richárd készítette az átiratokat, Járvás Évaés Szilágyi Boglárka pedig a grafikákért, illusztrációkért voltak felelősek.

Honyák Laura fertőszéplaki iskolás a térségi mesekönyvvel.
Honyák Laura fertőszéplaki iskolás a térségi mesekönyvvel.


 

 Nagy lelkesedéssel keresték fel a környékbeli iskolákat, óvodákat, ahol a pedagógusok örömmel támogatták az ötletet. Két mesemondó-találkozót is tartottak, amelynek eredményeként közel száz csodálatos történet érkezett be az egyesülethez. Ezekből válogatták ki azt a tizenhetet, amely a könyvben is olvasható, de az összes többi is mindenki számára hozzáférhető az egyesület weboldalán.

A térségi óvodák képviselői öt-öt mesekönyvet vehettek át, hogy valóban minden kisgyermekhez eljussanak a rólunk, szűkebb hazánkról szóló történetek.

A mesekönyv megjelenését további kiadványok fogják követni, már megkezdődtek az előkészületei egy tradicionális helyi receptekből álló kapcsos könyvnek, amely a térség településeinek ízvilágából nyújt majd ízelítőt.

Az egyesület vár minden olyan, kifejezetten tájjellegű receptet, amelyeket a falubeliek sajátjuknak éreznek, és szívesen látnák viszont nagyszüleik főzési, sütési praktikáit nyomtatásban is. A recepteket info@alpokalja-fertotaj.hu címre, illetve postán vagy személyesen január 25-ig várják a fertőszéplaki Széchényi-kastélyban.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

PM: a kormány Sopronban is túlteljesít az üzletbezárásban

A kormány nem munkaalapú, hanem nyomoralapú társadalmat épít - közölte Vörös Viktor (PM). Tovább olvasom