Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Még nem sikerült eladni a Florascát

A nagy múltú Florasca Környezetgazdálkodási Kft. sorsa még mindig bizonytalan.
A soproni központú céget és ingatlanait eddig eredménytelenül próbálták értékesíteni. A hansági tőzegre alapozott különböző földkeverékeiről ismert Florasca, amelynek tevékenységi körébe tartozik a lakossági és ipari folyékony hulladékok gyűjtése és ártalmatlanítása is, két megyében – Győr-Moson-Sopron és Vas – tevékenykedik. Tulajdonosa is e két megye önkormányzata.

Eladására több kísérlet is történt. Volt, amikor a Vas megyei önkormányzat szeretett volna túladni tulajdonrészén, eredménytelenül, aztán később így járt a Győr-Moson-Sopron megyei is. Ezt követően közösen írtak ki pályázatot, de vevő nem akadt a meghirdetett árért, amely megközelítette a félmilliárd forintot. Legutóbb – nyáron – az ingatlanokat szerették volna eladni, de újra kudarcba fulladt a kísérlet. Ebben a helyzetben tárgyal a cég sorsáról a jövő héten a megyei önkormányzat, keresve a kiutat.

A kft. hivatalos központja Sopronban, a kurucdombi Csányi utcában van. Itt már termelőmunkát azonban nem végeznek, mert a földkeverékek gyártását áthelyezték Osliba.
Sopronban összesen mintegy 60 ezer négyzetméter terület vált feleslegessé, függetlenül attól, hogy mi lesz a cég sorsa.
A jelek szerint azonban nem kapkodnak érte a vevők, pedig alapjában véve értékes telekről van szó. Igaz, itt már ipari tevékenységet nem lehet folytatni, viszont kiválóan alkalmas a terület családi házas beépítésre, annál is inkább, mert szinte már körbeépítették házakkal.

Kuslits Tibor, Sopron főépítésze érdeklődésünkre elmondta, a város rendezési tervében a terület családi házas beépítésre van kijelölve.
Az már más kérdés, hogy a korábban itt folytatott tevékenység mennyire szennyezte be a talajt, s esetleges cseréje – ha az szükségessé válik – milyen mértékben növeli a kiparcellázásra kerülő telkek árát. A megyei önkormányzatnál a testület ülése előtt nem nyilatkoztak az előterjesztés tartalmáról, de nem kétséges, a Florasca és ingatlanjai előbb-utóbb gazdát cserélnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnt a soproni idegenforgalmi igazgatóság

Az idegenforgalmi igazgató szerint korrekt megállapodást kötött Nyerges Ferenccel, a Pro Kultúra… Tovább olvasom