Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Lezárult Sopronban az V. Országos Művészeti Diákkonferencia

Kiváló eredménnyel szerepeltek a NYME hallgatói az az V. Országos Művészeti Diákköri Konferencián, melyet április végén Sopronban rendeztek meg.
A rendezvény a TÁMOP 4.2.3- 08/1-2009-001 „Science without borders" – „Tudás határok nélkül" - Tudásdisszemináció a Nyugat-magyarországi Egyetemen c. projekt támogatásával valósulhatott meg.
Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia részeként megtartott megmérettetésre mintegy 300 pályamunka érkezett, 17 intézmény diákjaitól. Az Alkalmazott Művészeti Intézet munkáját mind a főszervezők, mind a résztvevők elismerő szavakkal illették. A konferenciasorozaton belül ez volt az eddigi legnépszerűbb esemény. Tizenhárom kategóriában mérték össze tehetségüket a fiatal művészek, többek között festészetben, építészetben, szobrászatban, fotóművészetben, sőt még zene- és előadóművészetben is. A Nyugat-Magyarországi Egyetem hallgatói közül tizenketten értek el helyezést, közülük négyen a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhattak. A CRAFT kategória győztese Rejtli Lilla Mirjam (NymE-MNSK) lett, míg a tervezőgrafikusok közül Farkas Villő (NymE-FMK) vitte el a fődíjat.

Szobrászat 2. kategóriában Szalai Csaba (NymE-FMK) végzett az első helyen, és az Installációk közül Módra Bettina (NymE-MNSK) alkotását ítélték a legjobbnak.

A zárórendezvényen Mészáros György intézetigazgató (NYME-AMI) összefoglalóját követően, a soproni rendezvényt is magában foglaló XXX. OTDK elnöke, Dr. Szendrő Péter is elismerően értékelte a soproni eseményeket. Szendrő Péter elmondta, hogy akár az orvostudomány, akár a műszaki tudományok mellett rendkívül fontos a művészképzés országos eredményeinek bemutatása. Az OTDK elnöke kiemelte, hogy a soproni rendezvényen bemutatkozhattak országunk azon felsőfokú intézményei, ahol művészeti képzések zajlanak, így nem csupán egy megmérettetésként, hanem egy, a művészeti szakokat népszerűsítő eseményként is elkönyvelhették az V. Országos Művészeti Diákköri Konferenciát.

A további díjazottak teljes névsora az http://www.omdkami.hu/ oldalon látható.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csollány Szilveszter: A díjbeszedőt nem küldhetem el azzal, hogy olimpai bajnok vagyok

Szilas, avagy a gyűrűk ura. Egy ország hívta így a soproni Csollány Szilvesztert, aki 2000-ben… Tovább olvasom