Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Leszavazták az indítványokat

Sopron – Öt módosító javaslatot terjesztettem elő a költségvetés elfogadásakor. Ám mindegyiket leszavazták – mondta el Firtl Mátyás, Sopron országgyűlési képviselője tegnapi sajtótájékoztatóján.
– A jövő évi költségvetést a kormányoldal, a szabad demokraták, valamint két független képviselő igen szavazatával fogadták el – fogalmazott Firtl Mátyás. – A végszavazás előtt azonban öt módosító indítványt is benyújtottam. Olyan területekről van szó, amelyekre a város saját költségvetésében nincs forrás, ezért bíztunk a kormányzati segítségben. Az összességében egymilliárd forint feletti pluszpénzt azonban leszavazták.

A képviselő hozzátette, így nem jut pénz a Szent Mihály-templom felújítására, az 1989-es Páneurópai Piknik emlékére létesítendő Vasfüggöny-áttörés Múzeum létrehozására, holott a 20. évforduló méltó megünnepléséhez jelentősen hozzájárulhatna egy megfelelő emlékmúzeum kialakítása. Nem lesz forrás a Sopront tehermentesítő északnyugati gyűjtőút megépítésére sem. A Fertőrákos és Balf közötti útszakasz fejlesztése szintén elmarad, pedig az út jelenlegi állapotában nem felel meg a közlekedésbiztonság alapvető követelményeinek. A Harka–Sopronnyék (Neckenmarkt) közti határon átvezető út helyrehozása is elengedhetetlenül szükséges lenne az európai uniós regionális kapcsolatok kialakítása és fejlesztése céljából.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. valaki13 2008. december 27. 16:45
  „A VÁROSI és az ORSZÁGOS ,,ELIT" ( BAL és JOBB OLDALI ), ILLETVE AZOK AKIK MAGUKAT ANNAK TARTJÁK, MEGTETTE AZT AMIT ( számonkérés és felelőségre vonás nélkül ) MEGTEHETETT ( ahelyett, hogy a város és az ország, valamint a lakosság jobb helyzetéért, előbbre jutásáért tevékenykedtek volna, CSŐDKÖZELI ÁLLAPOTOT IDÉZTEK ELŐ!!!!!) - AZ EREDMÉNY MINDEN SZINTEN ÉRZÉKELHETŐ!!!!

  AZ EREDMÉNYE TEVÉKENYSÉGÜKNEK LÁTSZIK - ELVÉGRE A NEGATÍV EREDMÉNY IS EREDMÉNY.

  Az ,,ELIT"
  amely
  magas eszmékre, vallási és morális értékekre hivatkozik,
  de
  azokat nem veszi komolyan,

  és

  megvalósításukat meg sem kísérli.

  Most már talán itt az ideje, hogy megkísérelje.

  ISMÉT ÁREMELÉSI HULLÁM:

  holott a szakértők szerint ennek mértéke egyre nehezebben indokolható; a három százalékot sem elérő jövő évi inflációs jóslatok mellett furcsán hatnak a 10 százalékos drágulásról szóló bejelentések, amelyek főként az önkormányzati cégekre jellemzőek - írja szerdai számában a Népszabadság.

  Elemzők döbbenetes mértékűnek nevezték a szemétszállítás, a víz vagy a helyi tömegközlekedés néhol 10 százalék feletti drágulását a jelenlegi gazdasági környezetben. Véleményük szerint egyszerűen az a helyzet, hogy az önkormányzati tulajdonú társaságok a nem hatékony működésük költségeit erőltetik rá a fogyasztókra.

  Amikor a társadalom érdeke másodlagossá válik az országot vezető szűk csoport napi érdekei mögött, az zülléshez vezet.

  Részlet a HVG egy a helyi és országos politika korrupciós ügyeiről korrupcióról szóló cikkéből:
  ,,Csakhogy a politikai felhőrégiókban, a hatalom magasában zajló korrupciós ügyeknél van rázósabb. Az olyan, mely lent játszódik. Egyszerű választóik házában, utcájában, kerületében. Perzselő testközelségben. Nem gigászi érdekkörök által összehozott titkos csúszópénz-paktum. Nem a tíz- és százmilliárdos inkorrekt, lezsírozott megrendelések aktakupaca. Hanem a pártpolitika alsó- és középrétege által a lakókörnyezet szeme láttára elkövetett vagyonfosztogatás. Ami az ingadozó, szkeptikus híveket kihozhatja béketűrésükből. A jéghegy csúcsánál veszélyesebb, ami a mélyben rejtőzik.
  Politikai elitünk mentalitásának ismeretében nemigen gondolhatunk rá, hogy mindez unikum volna. Ilyen történetek valószínűleg száz- és ezerszámra fordultak elő a lassanként mögöttünk hagyott évtizedben. A különbség annyi, hogy nagyrészt sikerült eltussolni, a politika és bűnözés közti homályzónába rekeszteni. Logikus folyománya ez annak, hogy jobb- és baloldal egyaránt görcsösen összpontosított rá, hogy tisztség- és stallumhalmozás, a vízfejű, szuper-bürokratikus kádári tanácsrendszer átmentése révén felépítse (és a túloldal rovására növelni tudja) önkormányzati klientúráját. Pedig már a kádári érában látszott: a gazdaság hosszú távon nem tud életképesen eltartani 3200 települési és 19 megyei önkormányzatot. Nincs szükség rájuk. Külön hivatallal, szakapparátussal, vezetőtestülettel. ,,
  Forrás: HVG Online
  MI EZ A DÜBÖRGÉS??? - CSAK NEM A LEJTŐN MEGYÜNK LEFELÉ?????
  1956 és 1990 EGY (meg nem valósult ) ÁLOM VOLT EGY JOBB VILÁGRÓL!!!

  Mert a rendszerváltozáskor nem tudtunk megszabadulni azoktól és attól a politikától, akik élősködnek élősködik a magyar társadalmon, s amely akadályozza a kibontakozást. Akik ma megszabják az életünk rendjét, és a hatalmat gyakorolják felettünk, ugyanazok, mint akik 1986-ban voltak.

  Nehéz karácsonyra ébredt az idén az ország. Az elmúlt hónapokban több ezren veszítették el állásukat, és valószínűleg még többen lesznek, akik maholnap ugyanerre a sorsra jutnak majd. A karácsonyi ételosztásokon végeláthatatlan sorokban kígyóznak a hajléktalanok és a nincstelenek, azok, akiknek egy tál levesre sem futja már.
  Van azonban egy ember az országban, aki nem hajlandó szembesülni az elkeserítő tényekkel.
  Gyurcsány Ferenc karácsonyi interjújában ( STOP.hu) azt üzente, elégedett a helyzettel, majd elutazott Ausztriába síelni.”
 • 23. valaki13 2008. december 21. 17:23
  „Az elnyomottak szava mindig gyűlöletbeszéd az elnyomók szerint”
 • 22. valaki13 2008. december 20. 17:07
  „Firtl úr mikor tesz soproni párttársaihoz hasonlóan jótékony célú felajánlást?
  ( Bár ők is jobban tették volna, ha Sopronnak tettek volna felajánlást.)

  Persze megértem Önt, hiszen le kell mondani költségtérítése 15%-ról, s ez szörnyű lehet!”
 • 21. valaki13 2008. december 19. 17:25
  „thurvj97!! FIGYELJ!!

  A modern demokrácia paradigmikus jegyei
  (vagyis a demokratikus berendezkedés jellemzői)


  ­ az állam biztosítja a szabadságjogokat - ezen belül pl. a szólásszabadságot, tehát akár bírálni is lehet a politikai vezetőket
  ­ a politika önállóságot biztosít az embereknek (pl. gazdasági, társadalmi, kulturális és vallási tekintetben)
  ­ rendszeresen választásokat tartanak - legalább 2 párt részvételével
  ­ a pártok versengése jellemző
  ­ a hatalmat korlátok közé szorítják (pl. jogi korlátok közé)
  ­ képviseleleti demokrácia működik, vagyis választott képviselőkre bízzák az állam irányítását
  ­ a többségi elvet alkalmazzák, vagyis általában a többség véleménye a döntő, de sok kérdés eldöntésekor a kisebbségeket is meghallgatják
  ­ az állam nem kényszeríti rá az emberekre a saját ideológiáját, mint pl. a totalitárius rezsimek
  ­ a küzdőterek sokasága jellemző - az emberek nemcsak a politikában vállalnak szerepet, hanem a gazdaság, a társadalom, a kultúra területén is, tehát pl. a családban, munkában, vagy szabadidős tevékenységben”
 • 20. valaki13 2008. december 19. 17:17
  „thurvj97!!

  Azért vagy olyan tájékozott a témában, mer TÉGED VALAKI FIZET A HOZZÁSZÓLÁSODÉRT?”
 • 19. valaki13 2008. december 19. 17:15
  „thurvj97!!

  MITŐL PARÁZOL???

  MILYEN FÉLNI VALÓD VAN???”
 • 18. valaki13 2008. december 19. 17:09
  „THURVJ97!!!

  MI és HOGYAN SZOBBANHAT SZÉT???”
 • 17. valaki13 2008. december 19. 17:07
  „thurvj97!!!

  KIHEZ ÍRSZ és MINEK????”
 • 16. valaki13 2008. december 19. 17:06
  „joco 13!!

  No és mi a probléma???

  A FIDESZ mennyire tiltakozott???”
 • 15. thurvj97 2008. december 19. 08:43
  „Az öntömjénezés mindig bűzlik.Hozd nyilvánosságra mennyi a havi jövedelmed- innen-onnan- és ahhoz mérd a teljesítményedet. Ja, hogy ez képtelenség?Mert kiderülne, hogy politikai papagájokat milliókkal ismernek el a válság közepette is!Ne a tömeget hergeld, néha nézz a tükörbe is!(Vigyázz,mert szétszobbanhat!)”
 • 14. joco 2008. december 18. 18:38
  „valaki13 2008.12.18. 07:18 . szeretem az irásaidat mert- ha hosszu lére is engeded azokat- de mindig valok/igazak: De ezt amit irtál, hogy kerül ide? Tudod itt egy fidesznyik honatya. "panaszkodik".”
 • 13. valaki13 2008. december 18. 07:18
  „"A hatalom azt üzente: nem lehet más a politika!"
  JOGELLENES RENDŐRI FELLÉPÉS AZ LMP ELLEN
  Amint a Hírszerző is megírta, október 6-án este a Lehet Más a Politika (LMP) mozgalom bemutatkozó performanszt tervezett Budapesten, a Batthyány téren.
  Ennek keretében pár percre a Parlament falára akarták vetíteni lézerrel a mozgalom logóját. A bejelentett rendezvény biztosítására kiérkező rendőrök azonban nem engedélyezték a vetítőgép elővételét sem.
  A szervezők tiltakozására csak annyit mondtak, hogy zavarná a képviselők munkáját, és nekik utasításuk van - a napok azelőtt beharangozott - lézeres akció megtiltására.
  Az ezt követő két órában a mozgalom tagjai sikertelenül próbáltak szót érteni a rendőrökkel, akik minden további együttműködéstől, jegyzőkönyv-felvételtől elzárkóztak, majd járőrkocsikkal követték az LMP-sek helyszínről távozó, lézerberendezést szállító autóját.
  A mozgalmároknak végül sikerült megszabadulni a rendőröktől, a berendezést pedig az egyik Duna-parti szállodában bérelt szobába vitték.
  Onnan sikerült a Parlamentre vetíteni, míg a szálloda igazgatója le nem állíttatta az akciót.

  A Lehet Más a Politika tagjai már a helyszínen közölték, hogy panaszt tesznek a rendőri fellépés ellen, ami szerintük több ponton is jogellenes.
  Azonban a most szerdán kiadott LMP közlemény szerint a panasszal az "illetékes rendőri és ügyészi szervek két hónap alatt érdemben nem foglalkoztak".
  Az eset után Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője azt nyilatkozta a Hírszerzőnek, hogy az akció bejelentésében lézerről nem volt szó, ezért nem engedték a vetítést, a panasz kivizsgálása pedig az ügyészség feladata.

  Kék fény, kék fény, kék féény

  Szabó Máté, az állampolgári jogok biztosa, aki korábban is fogalmazott meg kritikát a rendőri fellépéssel kapcsolatban, kivizsgálta a rendőrség kontra LMP-ügyet.
  A kedden közzétett ombudsmani állásfoglalás szerint a rendőrség október 6-i eljárása számos ponton "visszás" volt.

  Szabó Máté az ügyben tájékoztatást kért Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitánytól is.
  A főkapitány szerint az autós üldözésre azért volt szükség, mert a rendőrök attól tartottak, hogy a mozgalom tagjai megpróbálják kijátszani a tiltást.
  Szabó Máté szerint ez hiba volt, mivel az autós követés, mint megfigyelés csak olyan esetben jogszerű, ha az autóban ülők bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatók. Erre viszont az ombudsman szerint a vizsgálat alapján semmi nem utalt.

  A lézer használatának tiltását a rendőrfőkapitány is a bejelentés hiányával indokolta.

  Az ombudsman ezt azzal utasította vissza, hogy a tömegrendezvények fény, hang és egyéb technikai eszközei a mondanivaló továbbítását szolgálják, ezért külön nem engedélykötelesek.
  Azt pedig, hogy a képviselőket zavarja-e a munka, a rendőrség csak előzetes vizsgálatra alapozva döntheti el, amihez ki kell kérni a parlamenti illetékes véleményét is.
  Ez pedig nem történt meg, annak ellenére sem, hogy a lézervetítés terve napokkal a rendezvény megtartása előtt már ismert volt.

  Az ombudsman összesítő véleménye alapján a rendőrség több ponton is hadilábon áll gyülekezési joghoz kapcsolódó ismeretek tudásával.

  Szabó Máté ezért az országos rendőrfőkapitányhoz fordult, hogy intézkedjen a gyülekezési jogi ismeretek rendőrségi oktatásáról.

  Azért jöttek, hogy újrajátsszák a nyolcvanas éveket


  A Lehet Más a Politika üdvözölte az ombudsman állásfoglalását. A mozgalom szerint a különösebb indoklás nélküli intézkedés a "nyolcvanas évek rendőri akcióit idézte".

  Az LMP-sek remélik, hogy lesznek következményei ennek a "rendőri túlkapásnak".

  A Hírszerzőnek az LMP képviseletében nyilatkozó Schiffer András azt mondta, hogy Szabó Máté ismeretbeli hiányosságok pótlására felszólító felhívása üdvözlendő, ám nem feltétlenül a rendőrök felkészületlenségével van probléma, hanem a rendőrség működésének 2003 óta érezhető "átpolitizáltságával".

  Az LMP-közlemény szerint az október hatodikai rendőri akció is annak a nem először előforduló fellépésnek a része, melyben a rendőrség "aktuálpolitikai érdekektől vezérelve korlátozta a gyülekezési jogot".

  Rajtuk keresztül pedig a hatalom üzeni, hogy "nem lehet más a politika".

  "Az LMP azonban többek között azért is szeretne egy új, harmadik erőként fellépni a politikai térben, hogy a hatósági önkény, a rendőrállami fellépés eltűnjön a hétköznapokból" - írják a közleményben.

  Schiffer András lapunknak elmondta, hogy az ügyben további lépések megtételével egyelőre várnak.
  Az ügyészségi-rendőrségi panasz kivizsgálása még folyamatban van.
  Ugyanakkor az LMP képviselője úgy fogalmazott, hogy az ügyben "lenne még keresnivaló", de politikai szervezetként nem lenne célravezető a jogi eljárásokba belebonyolódni.
  Schiffer szerint azt a céljukat elérték, hogy a nyilvánosság előtt, világosan megjelenjen: a rendőrség fellépése jogszerűtlen volt, és aktuálpolitikailag motivált.

  Forrás: KÍRSZERZŐ Online”
 • 12. joco 2008. december 18. 05:37
  „valaki13 2008.12.17. 17:59 tudod azzal "dolgoztak" meg, hogy sikerült magukat beszavaztatni a JÓBA" a KÉPVISELÖSÉGBE.”
 • 11. valaki13 2008. december 17. 17:59
  „MIVEL "DOLGOZTAK" MEG A PÉNZÜKÉRT????

  AZ, HOGY A PARLAMENTBEN VANNAK, HA VANNAK, MÉG NEM JELENTI AZT FELTÉTLENÜL, HOGY DOLGOZNAK!”
 • 10. joco 2008. december 17. 15:05
  „valaki13 2008.12.17. 09:24
  Tisztelt Firtl képviselő úr!

  Ha már a kormány nem segít, akkor MIÉRT NEM GONDOL ARRA, HOGY SZEMÉLYES PÉLDÁT MUTASSON AZ ORSZÁG, A VÁROS MEGSEGÍTÉSÉRE, MIÉRT NEM MOND LE KÖLTSÉGTÉRÍTÉSÉRŐL, VAGY KÉPVISELŐI FIZETÉSÉNEK EGY RÉSZÉRŐL???

  a fenti "ötlet" nagyon jó, de sem a jobb sem a baloldali képviselök nem "tudják" értelmezni".Ök "megdolgoztak a pénzükért" tehát kedves valaki13. ne irkálj ilyen "teljesithetetlen " követeléseket.(de azért igazad van)”
 • 9. kertész 2008. december 17. 13:31
  „Firtl M!
  Mielött Szíjjártó handa-banda szövegét ismételgetné nem ártana ha tájékozódna,hogy elvbarátai a soproni vezetők, mennyi pénzt herdáltak el példának okáért: próbafúrásra,kommunikációs öntömjénezésre,ügyvédi költségekre és lehetne folytatni a sort ami megközelíti a milliárdos összeget.Ebből pénzből tellett volna a tűztoronyra,a piknikre .Igaz ezeket a beírásokat úgysem olvassa el mert ez öntől távol esik..Tehát marad a a soron következő semmitmondó üres sajtótájékoztató.Már készültek korábban megalapozatlan fantázia tervek pld:a szabadtéri színpadra,a Pláza feletti Szállodaközpontra,Fertő-tavi jacht klubra,újabb konferencia központra.Ezek is úgy készültek hogy a pénzügyi megalapozottságnak még halvány reménye sem volt meg.Miért adjon a kormány, amikor másik oldalon folyik a nagymértékű herdálás?”
 • 8. valaki13 2008. december 17. 11:49
  „MINDEN OLYEN COKKHEZ BEMÁSOLOM MAJD 1SOPRONI AMELYIKBEN A SOPRONI ÖNKORMÁNYZATI és ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK AZ MIATT SÍRÁNKOZNAK, HOGY MILYEN ROSSZ AZ A HELYZET AMIT ELŐIDÉZTEK!!!”
 • 7. 1soproni 2008. december 17. 10:19
  „valaki13!
  Ezt még hány cikkhez fogod bemásolni?”
 • 6. Telepathia 2008. december 17. 10:11
  „Firtl úr, 10 meglapozott modósító inditványt kellett volna előterjeszteni Az önkormányzat a váltság idején meggpndolatlanul felvett 7. milliárdos kölcsönböl a felsoroltakat meg tudja valósítani. nem szabad a kormányra hárítani a felelőséget.Sajtótájékoztatóján sajnos továbbra sem foglalkozik, hogy képviselői és emgyei közgyűlés elnöki fizetésből mennyit szánt a megélhetési és pénzügyi váltságban munkelyét elvesztő családfők,állampolgárok megsegítésre. Karávsony előtt kérem ezzel kapcsolatban tarson egy szép sajtótájékoztatot.”
 • 5. valaki13 2008. december 17. 09:41
  „Tisztelt Firtl képviselő úr!

  EGY SAJTÓTÁJÉKOZTATÓT A FELAJÁNLÁS IS MEGÉRNE S TALÁN NEM IS LENNE OLYAN ROSSZ PR!”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bencét a Magyar Gárda kíséri iskolába

Sopron-Kapuvár - Bántalmazásba fajult a soproni Doborjáni-iskolába járó diákok közti konfliktus.… Tovább olvasom