Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Lejárt engedély - Csérre kell vinni a kommunális hulladékot

Várhatóan egy hónapig zárva tart a soproni Harkai úti szeméttelep. Addig lakossági hulladékot sem fogadnak itt.

– Felháborító, hogy nem fogadtak a szeméttelepen - panaszolta olvasónk Miklós Ernő. – Nem tudtam arról, hogy itt nem lehet letenni a hulladékot, ugyanis ezt nem jelezték. Azt is a helyszínen tudtam meg, hogy Csérre kell elszállítanom a hulladékot. Mit tegyek most? Vigyem el a szemetet az erdőbe, az utak mellé? Az talán jobb lesz?

Fotó: Magasi
A harkai úti telepen egyelőre nem lehet hulladékot elhelyezni. Minden Csérre kerül. Fotó: MagasiOlvasónk este bizonyára nem egyedi, ugyanis a Harkai úti szeméttelep működési engedélye a napokban lejárt. Így ott kommunális hulladékot egyelőre nem lehet letenni.

– A tervek szerint egy hónapon belül megérkezik az új engedély, s ekkortól továbbra is zavartalan lesz a működés – közölte megkeresésünkre Mágel Ágost, a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke.

– Mindez a tárulás valamennyi települését érinti, így a kommunális hulladékot valóban csak Cséren tudjuk fogadni. A lerakásért ugyanannyit kell fizetni, mint korábban Sopronban. A lerakás díja köbméterenként 5300 forint.

Az elmúlt években az engedéllyel többször is probléma volt. Így volt ez 2007. júliusában és 2009. májusában is. Ekkor hónapokon keresztül Ajkára szállították el a város hulladékát. 2010-ben azonban bővítették a telepet, így akkortól számítva évekig megoldódott a probléma.

Információnk szerint mintegy 10 ezer köbméternyi szabad kapacitás még rendelkezésre áll, s erre kérték meg az engedély meghosszabbítását.

Két hulladékudvar, valamint válogató és átrakó épül Sopronban

Várhatóan októbertől nyílik meg Sopronban a hulladékudvar a Harkai-, valamint a Pozsonyi úton. Ezeken a helyeken tizennégyféle, előzetesen már szétválogatott hulladék helyezehető majd el. Ennek ára díjmentes.

Továbbá épül még válogató és átrakó is. Amint ezek elkészülnek, a lakosság a kommunálishulladékot itt is elhelyezheti, nem kell azt Csérre leszállítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Walter Dezső függetlenként indul a polgármesteri posztért Sopronban

Csapatmunkát, szakmaiságot, békét és nyitottságot ígér Walter Dezső, aki bejelentette: független jelöltként újra indul a városvezetői tisztért. Tovább olvasom