Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Kezdődhet az arénafejlesztés Sopronban

A Raabersport kft. taggyűlése egyhangú szavazással megválasztotta második ügyvezetőnek Kosztka Lászlót. Ezzel elhárult az akadály az 550 millió forintos arénafejlesztés elől.

Az utolsó akadály is elhárult az MKB-aréna tavaly nyáron beharangozott fejlesztése elől. A Raabersport kft. kedden megtartott felügyelőbizottsági ülését követően a taggyűlés is egyhangú szavazással megválasztotta Kosztka Lászlót második ügyvezetőnek.

Így Török Zoltán mellett ő vezeti a kft.-t a sportberuházás befejezéséig. Ezzel helyreállt az önkormányzat 43 százalékos résztulajdonában álló társaságon belül az egyetértés.

Az arénafejlesztés elsődlegesen az utánpótlás-nevelést szolgálja.
Az arénafejlesztés elsődlegesen az utánpótlás-nevelést szolgálja.


– Örülök, hogy minden akadály elhárult a beruházás elől és megvalósíthatjuk az eredeti pályázatunknak megfelelő tervet – nyilatkozta megkeresésünkre Török Zoltán ügyvezető. – A közvélemény előtt leginkább csak arénabővítést emlegetnek, de ennél sokkal többről van szó. Mi a Soproni Darazsak Akadémiai Oktatóközpont megvalósítására pályáztunk és ezt szeretnénk maradéktalanul véghezvinni.

Itt nem egy megalomán építkezésről van szó, az utánpótlás számára akarunk megfelelő körülményeket biztosítani. A létesítmény az év 360 napján az utánpótlás-nevelést szolgálja majd. Javulnak a kosárlabdázás tárgyi feltételei és nemzetközi szabványoknak megfelelő kosárpálya is épül. Délelőttönként az iskolai testnevelésnek is szeretnénk helyet biztosítani.

– A terv emellett olyan lehetőséget is tartalmaz, hogy a terem mobil falak elbontásával 3500 férőhelyes rendezvénycsarnokká alakítható – folytatta Török Zoltán. – Ilyen esemény lesz többek között a 2015-ös felnőtt női kosárlabda Európa-bajnokság. Az újonnan épülő kiszolgálólétesítmények – öltözők, mosdók, irodák – azért kellenek, hogy a bővülő teremkapacitáshoz kulturált körülményeket tudjunk biztosítani.

Az ügyvezetőtől azt is megtudtuk, hogy a beruházás első ütemében elvégeznek minden olyan munkát, amely az aréna több mint húsz éve húzódó végleges használatbavételi engedélyéhez szükséges. Ehhez a jelenlegi épület bajait kell orvosolni. Így például szükség lesz menekülési útvonalak, tűzszakaszok biztosítására és füstelszívó kiépítésére. Ezek a tervek szerint 2014 tavaszáig készülnek el. Ezt követően kezdődhet meg az épület bővítése a patak irányába, remélhetőleg már kora tavasszal. A tervezett átadás 2015 májusa lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A TISZK új utakat keres

A szakképzés átalakítására hozták létre, hogy az uniós pályázatok lehetőségeit kihasználva megszervezze a szakképző iskolák fejlesztéseit. Tovább olvasom