Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Két államtitkár, egy kiadvány Fertőszéplakon

Két államtitkár jelenlétében mutatták be Örökségünk, Alpokalja-Fertő táj – Itt vagyok otthon című könyvet a fertőszéplaki tájházban.

V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár kijelentette, ez az országban ez az első olyan kiadvány, amely iskolásoknak készült egy régió épített és természeti értékeiről, hagyományairól.

Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumánakköznevelésért felelős államtitkára is méltatta a kiadvány jelentőségét. A 7. osztályosoknak szánt témafüzetet Wellner Andrea, a fertődi Porrpáczy-szakközépiskola igazgatója szerkesztette.

Örökségünk, Alpokalja-Fertő-táj. Fotó: Magasi


Ezer példány készült belőle, s tematikusan ismerteti meg a diákokkal a Fertő-táj és az Alpokalja értékeit, hagyományait.

A térségi tananyag a Darányi Ignác Terv vidékfejlesztési programjának támogatásával készült.

Az „Örökségünk, Alpokalja-Fertő-táj" képzési projekt hosszútávon szolgálja a vidék vonzerejének növelését, a fiatalság helyben tartását és a tudatos térségfejlesztést. A tananyagot az Alpokalja–Ikva mente Leader Egyesület és a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Általános Művelődési Központja közösen hozta létre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Strandok: Ausztriában is kezdődik a szezon

Nyitnak az osztrák fürdők is, java részük már elseje óta várja a vendégeket, másokat pedig a közeli… Tovább olvasom