Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Kedvező a munkanélküliségi ráta

Alig 4 %- os a munka- nélküliség Sopronban. A legnehezebben a diplomások találnak állást.
Munkanélküliség szempontjából Budapest és Pest megye után Győr-Moson-Sopron megye következik a rangsorban. Ebből a szempontból Sopron helyzete országos viszonylatban is kiemelkedő – tudtuk meg Rimányiné Somogyi Szilviától, a megyei munkaügyi központ vezetőjétől. – Miközben megyei szinten a munkanélküliségi ráta 5,1 százalékos, addig Sopronban ez az arány négy százalék, ami rendkívül jónak mondható.
A Soproni Munkaügyi Kirendeltség körzetében a foglalkoztatottak száma 35.500 fő. A regisztrált munkanélküliek 1493-an, a pályakezdő munkanélküliek pedig 92-en vannak.

A munkakeresés során Sopronban és környékén a szakmunkásoknak van könnyebb dolguk, a diplomásoknak nehezebb állást találniuk. – Májusban Sopronban 142 diplomás munkanélkülit tartottunk számon. Számuk várhatóan szeptemberben tovább növekszik, mivel a legtöbb végzős még kihasználja az utolsó nyári szünetet és csak szeptemberben kezd bele a munkakeresésbe – tette hozzá Rimányiné Somogyi Szilvia. – Különösen nehéz pedagógusvégzettséggel munkát találni, de a közgazdászok és a mezőgazdasági mérnök diplomával rendelkezők helyzete sem jobb.

A gépész- és villamosmérnökök, ha nyelvtudással is rendelkeznek, viszonylag könnyen juthatnak álláshoz. Az ügyfelek nagy része a kirendeltségi támogatás igénybevétele mellett önállóan is igyekszik munkához jutni. A munkaügyi központ elsősorban nyelv- és számítástechnikai tanfolyamokat tud a tartósan állás nélkülieknek ajánlani, hogy javítsanak munkaerő-piaci helyzetükön.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrött a magyar élmezőny

Győrött rendezik meg a rövid távú országos bajnokságot, amelyen a legjobb magyar versenyzők állnak… Tovább olvasom