Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Kamerákkal ellenőrzik a köztereket

Sopron - Áprilistól térfigyelő kamerák segítik a bűnmegelőző munkát – jelentették be a Soproni Rendőrkapitányság állománygyűlésén, ahol dr. Bánhalmi Zsolt megyei főkapitány-helyettes szakmailag magasra értékelte a soproniak tavalyi teljesítményét.
– Az elmúlt esztendőben javult Sopron és környéke bűnügyi helyzete, az ismertté vált bűncselekmények száma 2077-re csökkent a előző évi 2660-hoz viszonyítva – jelentette be a hétfői állománygyűlésen Farkas Gábor alezredes, a kapitányság vezetője. – A felderítési eredményesség is kedvezően alakult, 44,7 százalékról 48,9 százalékra.

A vagyon elleni bűncselekmények és a lopások száma is kevesebb lett: az előbbi 1685-ről 1054-re, az utóbbi 953-ról 577-re apadt. A rablások száma ugyanakkor ötről kilencre emelkedett, s a garázdaság is több lett (124-ről 129-re).

Noha a Soproni Rendőrkapitányság 2007-es éve a létszámhiányról szólt, mégis elismerésre méltó teljesítményt nyújtottak a rend őrei. Fotó: Magasi Dávid

– Tudjuk jól, hogy a soproni kapitányság 2007-es esztendeje a létszámhiányról szólt. Éppen ezért az elért eredményeket magas szakmai teljesítménynek tartjuk – összegzett dr. Bánhalmi Zsolt alezredes, megyei főkapitány-helyettes, bűnügyi igazgató, aki kifejtette: a rendőrség állományába átvett határőrök folyamatos továbbképzése is a bűnmegelőzés és a bűnüldözés céljait szolgálja.

A határrendészeti osztály munkája kiváló, a mélységi ellenőrzés hatékonysága hozta a várakozásokat: semmivel sem rosszabb a helyzet, mint volt a teljes ellenőrzés idején.

Az állománygyűlést követő sajtótájékoztatón bejelentették: Sopronban áprilistól térfigyelő rendszer működik, a próbaüzemet már március végén megkezdik.

A szakértők szerint a több tízmillió forintos beruházás nemcsak a közrend védelmét és a bűnmegelőzést erősíti, hanem hatásos fegyver lehet az utazó bűnözők felderítésében is.

Első ütemben a Deák teret, a GYSEV-pályaudvart, a Győri utat és a Balfi út–elkerülőút körforgalmát látják el kamerákkal. Idővel az Ágfalvi utat, a Harkai utat és a határ felé vezető útszakaszt is térfigyelő rendszer figyeli, valószínűleg még ebben az évben. A cél az, hogy a járművel a városba ne lehessen be- vagy kijutni kamerás ellenőrzés nélkül.

Több intézmény – és néhány Fertő-parti település önkormányzata – is jelezte, hogy csatlakozna a projekthez, amelynek működtetője a rendőrkapitányság. Műszakilag ennek nincs akadálya, viszont a kamerák beszerzésének és telepítésének kameránkénti 4–500 ezer forintos költsége az igénylőkre hárul.

Olvasóink írták

 • 12. soproni 2008. március 25. 00:27
  „Há engem is zavar...”
 • 11. joco1 2008. március 13. 10:29
  „5,8 10. Ha nincs bcs. a kamerák "felvételei" törlödnek -egy meghat.idön belül.-A felvételeket csak a jogosultak és csak meghat. feltételek mellett nézhetik meg/át. Tehát ha semmit nem követsz el nincs félni valod/ az asszony/ vagy az urad nem nézheti át, hogy mikor kivel és mit csináltál.Ja és közterületről van szo!”
 • 10. Csodabimbó 2008. március 13. 01:26
  „Személyiségi jogok? Voltak valamikor, vagy még akkor sem... Sopront bekamerázni, az már a VÉG. Ennyit a nyugodt kisvárosról :( Az amerikai hatalom tudatos butítása ide is begyürüzött erdésznek, csabazsének csak gratulálni tudok, remélem ti lesztek az elsők, akinek majd egy chipet is beültetnek, h műholdról minden mozgásotokat követni tudják.

  forrás:
  http://video.google.com/videoplay?docid=6132500997336473908”
 • 9. Belzebub 2008. március 13. 01:00
  „http://lazas.myminicity.com”
 • 8. wfrem 2008. március 12. 23:45
  „Azért azt már túlzásnak tartom h mindenfelé figyeljék h merre járok(mármint autóval),nincs semmi közük hozzá meg személyiségi jogot is sért szerintem.Közterületeken meg már rég kellett volna pl:DeákTér(nemisértem hogy-hogy nem volt benne az alap projektben...pedig nem volt occcsó).”
 • 7. csabazs 2008. március 12. 06:03
  „Nagyon jó ötlet, végre oda megy a pénz ahova kell!”
 • 6. joco1 2008. március 12. 05:31
  „Belzebub.:Miért?Tán van "takargatni" valod?”
 • 5. Belzebub 2008. március 11. 23:55
  „engem zavar!”
 • 4. erdész 2008. március 11. 19:10
  „Teljes mértékben egyetértek az elöttem szólókkal,nagyon jó ötlet.Aki becsületesen él, azt a kamerázás nem zavarhatja.”
 • 3. soproni* 2008. március 11. 13:00
  „Lám-lám ...néha azért jó ötletei is vannak a város vezetőinek!”
 • 2. joc1 2008. március 11. 09:18
  „Okos és jo ötlet-inkább erre költsenek mint "szobrokra"-.Javaslom, hogy több tére -köztük a perkovátz térre is- telepitsenek kamerát- hátha akkor a több tizmillás gk. nem fognak tiltott helyeken parkolni.”
 • 1. Cseter János 2008. március 11. 08:06
  „Győrben már régóta bevált a köztereken működő pitiáner zsebesek figyelése. Sőt azóta már a körözött személyeket is el tudják kapni. Persze ettől nem nőtt a hivatali visszaélők a fehérgelléros bűnözők feltárási eredménye! Ott nincsenek kamerák. Ahhoz tökösebb bűnfeltárók kellenek. Pedig ők is "zsebesek" csak Ők még, akkor elszebeltetik pribékeikkel a polgárok pénzét, amikor még bele sem kerűlt! Ezt hívják néha rendelet alkotásoknak, utasitásnak vagy ép határozatnak, vagy esetenként ítéletnek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetős orvosi vizsgálatok

Sopron - A társadalombiztosítás által nem finanszírozott orvosi igazolások és vizsgálatok áráról… Tovább olvasom