Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Játszótér, hinták nélkül Sopronban

A Lövér körút 99. és a 101. épületek közötti játszótér állapotával kapcsolatban keresték fel szerkesztőségünket olvasóink.

Mint mondták, több évtizeden át működött a játszótér, de két évvel ezelőtt leszerelték a hintákat, hogy festeni kell. Azóta sem kerültek vissza a helyükre. A csúszdát idén szüntették meg.

A homokozóba idén tavasszal hoztak friss homokot, viszont nem gaztalanítottak. A lakók próbálták meg rendben tartani. Reklamáltak is. A holding közölte velük, a játszótér nem felel meg az uniós előírásoknak.

Mindezek ellenére ez év tavaszán kiraktak egy tájékoztató táblát, hogy mindenki saját felelősségére használhatja a játszóteret. Ám hiányzik a hinta, a csúszda és a rendes homokozó. Tervezik-e, hogy uniós komfortnak megfelelő játszóteret alakítsanak ki ott? – tették fel a kérdést.

Ez a játszótér nem felelt meg az uniós előírásoknak. Fotó: Magasi
Ez a játszótér nem felelt meg az uniós előírásoknak. Fotó: Magasi


A Sopron Holding illetékesétől megtudtuk, elvárás, hogy a játszótéri eszközök megfeleljenek az EU előírásának. Ezt évente a megyei fogyasztóvédelmi főfelügyelőség ellenőrzi.

A balesetveszélyes vagy a szabványnak nem megfelelő játszóeszközöket cserélik, illetve leszerelik. Az érintett terület szomszédságában a gyerekek rendelkezésére áll az Erzsébet-kerti játszótér. Ezért a játszóterek felújításánál azok élveznek elsőbbséget, amelyek közelében nincs más játszási lehetőség.

A játszótér korszerűsítését a jövő évi tervben ugyan szerepeltetni fogják, de a beruházás csak kompletten kezelhető: az egyenkénti játszóeszközök beszerzése rendkívül gazdaságtalan.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pilis Invest: végtelen történet soproni károsultakkal

Lassan tíz éve lesz, hogy kirobbant a Pilis Invest-botrány; országszerte közel négyezer kisbefektető vesztette el a pénzét. Tovább olvasom