Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Incidens Szűcs Erika válságkezelésről szóló előadásán

Sopron - Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter soproni látogatásán ígéretet tett a szociális ágazatban dolgozók részére a fizetések felzárkóztatására. A válságkezelésről szóló előadásán a hallgatóság soraiból előkerült egy transzparens: "Népnyúzó bitangok, elég volt!"
Incidens zavarta meg Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter Hotel Sopron-beli "Válságkezelés és növekedés - stratégia az erős Magyarországért" című előadását. A népes hallgatóság sorában egy fiatalember traszparenst emelt a magasba: "Népnyúzó bitangok, elég volt!" Páran megtapsolták e tettet, míg akadtak néhányan, akik "Üljél le! Üljél le!" felszólítással fordultak a fiatalemberhez, aki ezután elhagyta a helyszínt. A miniszter asszony elegánsan kezelte az incidenst és tovább folytatta előadását.

Fotó: Magasi Dávid


"A szociális ágazat bére szégyenteljesen alacsony, ezért válság ide, válság oda, programot dolgoz ki a tárca, hogy három év alatt felzárkózzanak a fizetések" – mondta Sopronban Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter.

A szociális terület finanszírozás-bővítése is szóba került Szűcs Erika miniszter soproni útjának első állomásán, a Balfi úti szociális otthonban.

Az intézmény vezetésével való találkozás és az otthon lakóinak meglátogatása után Szűcs Erika kifejtette: programot dolgoznak ki arra, hogy három év alatt komoly bérfejlesztés realizálódjon a szociális szférában.

Örömmel veszi az intézményvezetők véleményét és javaslatait arra vonatkozóan is, miként lehetne hatékonyabban működtetni az ellátó rendszer. Ezt követően felkereste a Fraknói utcai szociális foglalkoztatót, ahol Fodor Tamás polgármesterrel is találkozott.

Szűcs Erika lapunknak adott nyilatkozatában hangsúlyozta: a válság legfontosabb jellemzője, hogy tömegesen szűnnek meg a munkahelyek, így veszélybe kerül sok család egzisztenciája. Ezért a válságkezelés kulcsa a munkahelyek és a foglalkoztatottság szintjének a védelme.

– Elsősorban arra törekszünk, hogy a vállalkozások a problémáikat ne a munkaerő elbocsátásával próbálják megoldani. A tulajdonos, a munkavállaló és az állam összefogásával tegyünk arra közös erőfeszítéseket, hogy a foglalkoztatás szintjét a megrendelések visszaesésekor is megőrizzük.

Fotók: Magasi Dávid


A tárca intézkedései alapvetően a munkahely megőrzésre irányulnak, hiszen ezen keresztül lehet biztosítani azt, hogy a családok anyagi helyzete ne rendüljön meg.

Ugyanakkor be kell látnunk azt is, hogy nem szabad és lehet minden esetben egy adott munkahely védelmét célul kitűzni: ha egy vállalkozás jövőbeni fennállásának nincs komoly esélye a piaci viszonyok miatt, ott azzal kell törődni, hogy a kikerülő munkavállalók új foglalkoztatásának adjunk teret.

Arra a felvetésre, hogy az országos megszorítások között a kormánytagok jutalmakat vesznek fel, a szociális és munkaügyi miniszter így reflektált: - A jubileumi jutalmát senkinek nem szüntettük meg. Jómagam pontosan ugyanolyan elbírálásban részesülök, mint bárki más köztisztviselő vagy közalkalmazott. Szerintem az jogos elvárás, hogy ha az országnak rosszabbul megy, menjen rosszabbul a vezetőknek is. Ha viszont javul az ország állapota, a vezetők ne gyarapodjanak az átlagnál jobban. De az igazi kihívás - és az elvárás - a jó munkavégzés. A teljesítményt kell számon kérni a vezetésen, mert attól lesz jobb a közösségnek is.

Olvasóink írták

95 hozzászólás
 • 95. Kuvasz 2009. március 20. 12:58
  „Köszönöm.
  De jó lenne, ha napról napra nőne azoknak a száma, akik így gondolkodnak.”
 • 94. Intel 2009. március 19. 18:55
  „92

  Korrekt választ adtál!
  Ezért elismertem írásod!”
 • 93. Kuvasz 2009. március 19. 14:36
  „Kedveskéim!

  Nem folyton szitkozódni kell. Valamit már tenni is kéne azért, hogy jobb legyen. Például a sok nem és minden tagadása helyett, javaslatokat tenni. Együtt talán könnyebb lenne és nem egymás ellen dolgozni.”
 • 92. Je.Ta. 2009. március 19. 11:27
  „Intel,tan ram gondolsz?
  Egykori Soproni!”
 • 91. apc 2009. március 19. 09:44
  „Egyáltalán mit csinált idáig ez a nő miniszterként? Minden évben elmondják, hogy rendezik a fizetéseket! Az egyik felszólalásra , hogy miért most vette fel a fizetést, esetleg felajánlozhatta volna a "jutalmát" valahova (alapitvány, eü stb..)a pökkendi válasza:" attól mert felvettem a pénzt, magának nem lesz rosszabb!" Húzzon az ilyen a holdra! Ilyen felfogással vezeti a minisztériumot? Kinek mutat példát?”
 • 90. hozsuzs 2009. március 18. 21:06
  „wow...tiszta megvilágosulás...mintha csak egy gyülekezetben Jézussal való találkozásukról beszélnének”
 • 89. rozsomak 2009. március 18. 20:56
  „Lírai aláfestő zene mellett vallanak a jelöltek arról, hogy mit jelent számukra a baloldaliság. A Pest megyeiek által támogatott Szabóné Müller Tímea azt mondja: édesapja ajánlotta figyelmébe a baloldali közösséget, amelytől ,,kiteljesedett az élete".
  Tüttő Kata röviden válaszol: "azért vagyok baloldali, mert fiatal vagyok és azért, mert nő."

  Kedves barátaim, kedves elvtársak, köszöntelek titeket a fedélzeten!" - kezdi beszédét Juhász Ferenc elnökhelyettes. A volt honvédelmi miniszter szerint a mostani kongresszus a párt elmúlt húsz évének egyik legfontosabb eseménye lesz. A válságra itt és most kell válaszokat adni, a pártnak történelmi felelőssége és szerepe van. "Kisebb csodát kell tenni" - fogalmaz Juhász.

  Az alelnöki posztok egyikéért induló Hiller István a volt pártelnök-miniszterelnök, Horn Gyula "Cölöpök" című könyvét idézi, mondván ideje ismét leverni azokat, az elkorhadtakat pedig kicserélni. Azért, "hogy a szegfű szirmai még erősebben forrjanak össze" - mondja a kulturális miniszter.
  http://nol.hu/belfold/szocialista-kampanyvideok”
 • 88. Intel 2009. március 18. 20:26
  „Kami

  Szájer apukája is elvtárs volt...
  A jelenlegi Fidesz frakcióban is nagyon sok ilyen meber ül...
  Miért nem elvtársozzátok öket is?”
 • 87. Kami45 2009. március 18. 19:10
  „Látom elvtársak összegyűltetek, védeni elvtársnőtöket.”
 • 86. creat 2009. március 18. 19:05
  „gyferi 2009.03.18. 17:21
  Bocs ha nem voltam elég érthető.
  Te azt mondtad a hivatkozott hozzászólásodban, hogy reméled csak tavasszal lesz választás, hogy romoljon a jelenlegi kormány népszerűsége, erre mondtam, hogy a fidesz és vezére azonnal akarna választást, és ennek a nem egyező véleménynek a feloldását reméltem tőled.
  Azt már zárójelben jegyzem meg, ha romlik a népszerűségük, az valószínűleg az ország sorsának romlásával is jár. ebből a mentalitásból számomra nem az ország sorsának javítása, hanem a hatalom utáni vágy látszik számomra.
  A jókívánságokat köszönöm, hasonló jókat kívánva neked is!”
 • 85. Intel 2009. március 18. 18:06
  „77-es írásást érdemes elolvasni!

  Teljes mértékben egyet tudok vele érteni, bárhol is áll a politikában!”
 • 84. gyferi 2009. március 18. 17:21
  „Creat
  hogy a te szavaid használjam: A hozzászólásoddal egy gondom van, hogy nem érzem, hol kapcsolódik az én gondolataimhoz. De ne add föl!

  puszi neked meg családodnak. További jo kampányolást neked meg a baloldalnak!”
 • 83. creat 2009. március 18. 15:06
  „gyferi 2009.03.18. 14:37
  Miért nem most akarod a kormányváltást? Az Orbán azonnal szeretné. Lehet, hogy te sem bízol az Orbánban?
  Tudod ez a nagy baj, hogy mindig valaki ellen akarnak egyesek szavazni. A szavazás viszont nem arról kellene szóljon, hogy kivel nem, nem a múltat kellene minősíteni vele, hanem a jövőt biztosítani, új irányt adni!”
 • 82. creat 2009. március 18. 15:00
  „PaPa 2009.03.18. 08:20
  Én mindenkinek örülök, aki beszáll a beszélgetésbe, sőt akár vita is kerekedhet, mert hát azért nem kell mindig mindenkivel egyetérteni.
  A hozzászólásoddal egy gondom van, hogy nem érzem, hol kapcsolódik az én gondolataimhoz. De ne add föl!
  Most megpróbálok én kapcsolódni a te gondolataidhoz.
  A mondataid alapján szerintem a múlt rendszerben te még nem dolgoztál, vagy főnök voltál. De ki kell, hogy ábrándítsalak, a múlt rendszerben sem lopott mindenki.
  A másik témával kapcsolatosan ugye te se gondolod komolyan, hogy nyugdíjad nénikék lincselnének meg két életerősnek tünő fiatalembert?
  Nem értem azt sem, hogy hova kellett volna menni a miniszterasszonynak a munkanélküliek közé. Hol voltak a munkanélküliek? Nem gondolog, hogy a meghirdetett helyre kellett volna azoknak menni, akiket érdekel a téma?
  Az hogy a nyugdíjasok közé elment, az szerintem egy gesztus feléjük. Ráadásul, ha jó a sejtésem a fénykép alapján a balfi utcai szociális intázmányről van szó ( a vezetőt vélem felfedezni a képen ). Én párszor jártam abban az intézményben a munkám kapcsán, de ne kivánkozz oda! Had ne részletezzem, kik vannak ott! Nem az általad említett nyugdíj mellett dolgozó emberek.”
 • 81. gyferi 2009. március 18. 14:37
  „Roadshow vazze!
  Remélem jövö tavasszal lesznek csak választások mer addig is romlik a népszerüségük. Nem tudom mit várnak el, hogy rózsát vigyen az ember?”
 • 80. adlerzsigabá 2009. március 18. 12:30
  „71-re!
  comet! Sajnálom, ha azt a következtetést vontad le, hogy valamelyik pártot védem! A tetejébe még az MSZP-t írtad, hát ezt kár vót!
  Amúgy "a bolond likból bobond szál fú" megjegyzést boldogan vállalom, amennyiben az az abszurd humor élvezetésre vonatkozik! Mondjuk, télleg kő hozzá valami, ami elüt az átlagtól. (Ez mondat csak egy sima megállapítás volt, nem mások minősítése, úgyhogy nem kell kommentelni!)”
 • 79. hozsuzs 2009. március 18. 12:09
  „gátlástalannak és irreálisnak gondolom Sz.E. ígéretét a szociális szférában dolgozók bérének három éven belüli felzárkóztatására: hol lesz ő három év múlva? megszorításoknak nézünk elébe, ugyan miből emelne? ez megint ígéret egy betarthatatlan, hazudtunk éjjel-nappal típusu ígéret.
  Mellesleg erről a nőröl leginkább a megkérdőjelezhető közel 4 milliós jubileumi pénze jut eszembe (a 30 éves jubileumi jutalom jogossága is kétséges , ahhoz ugyanis három évtized közszférában eltöltött munkaidőre lett volna szükség. Márpedig az MSZMP-s évek után 1993-tól 2002-ig a magánszférában dolgozott a politikus banki vezetőként, illetve a Perfekt Rt. területi igazgatójaként.) Illetve az a jelenet, amikor pogácsát tömve bájos orcájába, Hír tv-t meglátva, azok a primér mondatok elhagyták a száját (némi morzsával együtt:)): ,,nem a HírTV, ugye?, ... beengedjük magukat?... nem érdemlik meg...megtenné, hogy elmegy kicsit odébb, mert szeretnék nyugodtan lenni"...”
 • 78. reális 2009. március 18. 11:34
  „Sajnállak ,érzelmi és egyébb gyengeségeid miatt. Mint korábbi hozzászólásomban írtam ,kizárólag kérésedre továbbra is vallom és hiszem. Éld te is úgy az életedet,hogy tetteidért és írásaidért bátran vállald a következményeket, és soha ne legyél pancser. Ezzel a levelezést befejeztem tisztelt pancser.”
 • 77. Telepathia 2009. március 18. 11:14
  „Nem könnyű ebben pénzügyi megélhetési váltságban Szociális és Munkaügyi Miniszternek lenni. Természetesen a sok hozzá szóló közül kiváncsi lennék egyáltalán ők mit tennének. Lehet hogy egy óráig sem bírnák ki, hanem saját maguknak is bevallanák, hogy egyáltalán nem értenek hozzá. Könnyű a teljesitmény orientált embereket leértékelni. Sebaj egy év múlva ugyanez lesz az ellenzékkel is, Orbán Viktort se fogja elkerülni saját maga által s zított korábbi ellentmondásai.”
 • 76. Je.Ta. 2009. március 18. 10:55
  „Elöljaroba annyit,hogy nyugodtan ki lehet törölni az irasomat,mivel kicsit durvan
  fogok fogalmazni.
  De ami ma Magyarorszagon folyik mar nem emberi!
  Ilyen buta es összeferhetetlen nepseget mint a magyar meg nem latott az egesz
  EUROPA.Pedig annak a közepen elünk.
  Miert nem tudunk összefogni es mindenben csak a rosszat latni?!Összeveszünk mindenkivel,összeveszünk
  önmagunkkal.Mire jo ez?
  Itt par hozzaszolo közvetve irt az elözö rendszerröl es a redszervaltas idejeröl.
  Akkor kellett volna a parttitkarokat,hazafias nepfrontosokat kivegezni,vagy mi?
  Kezdve az akkori orszagos vezetökkel?!Ök voltak akik a vasfüggünyt kettevagtak.
  Azt a megbecsüles,bizalom es szeretetet amit akkor kivivott az orszag nagyon el lett
  baltazva.Pedig meg most is emlegetik sok helyen.Az elbaltazas pedig nemcsak a mostani
  kormany hibaja.
  Tenyleg legjobb lenne,ha Orban kerülne hatalomra,akkor majd kiderülne mire kepes!
  Csak aki egyszer mar volt mininszterelnök az ne legyen megegyszer!
  Konretan irja le valaki,hogy Sopronban kit vagy kiket kellett volna felelössegre vonni 1990
  utan.Mindenkit aki a Parthazba dolgozott,vagy a Tanacshazan,Rendörsegen,Hatarörsegen
  volt?!Vagy tan az akkori hatalomnak kellett volna visszavagni?!
  Köszönöm a figyelmet:Egykori Soproni!”
95 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közéleti személyiségek - Ön kivel vacsorázna?

Színészek, sportolók, zenészek, politikusok – a tévében velük tölthetjük minden esténket.… Tovább olvasom