Kisalföld logö

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 19°C | 32°C Még több cikk.

Időseket károsítottak meg

Egy hét alatt a ómilliós zsákmányra tettek szert a Sopron környéki falvak házaiba besurranó tolvajok.
Az elmúlt napokban megsokasodtak a besurranásos tolvajlások. A Sopron környéki falvakban történt bűncselekmények főképpen idős embereket érintettek.

A valószínűleg utazó bűnözők kifigyelik, mikor hagyják felügyelet nélkül a házat, s gyorsan akcióba lépnek. A sopronhorpácsi esetnél például a tettesek azt használták ki, hogy a háziak a kert hátsó részében tevékenykedtek. A tolvajok a nyitott kapun belopóztak, s a lakásból több mint 1,3 millió forint készpénzzel, arany ékszerekkel és nippekkel távoztak.

Fertőhomokon is történt besurranásos lopás. A sértett idős hölgy elment otthonról, az elkövetők a kapu mellett felakasztott kulccsal jutottak be a házba. Néhány perc alatt átkutatták a szobákat: több mint félmillió forint készpénz lett a zsákmány.

– Ismeretlen tettesek ellen lopás bűncselekménye miatt indítottunk büntetőeljárást – mondta dr. Reinhoffer Csaba alezredes, a soproni kapitányság bűnügyi osztályának vezetője. – A besurranásos tolvajlások megelőzésére már körlevelet küldtünk a környékbeli települések polgármestereinek, mire ügyeljenek a falubeliek. Ismételten kérjük a lakosságot, hogy saját érdekükben ne tartsanak otthon nagyobb összegeket és ne hagyják nyitva lakásukat. Ha ismeretlen házaló személyeket látnak, azokat ne engedjék be, hanem azonnal értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon. A sopronhorpácsi és a fertőhomoki eseteknél is számítunk a helybéliek – a faluban látott idegen személyekre, autókra vonatkozó – információira. A bejelentő kilétét bizalmasan kezeljük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esterházy-kastély volt Európa logója

A soproni egyetemen már a ’90-es évek elején szóba hozta dr. Winkler Gábor Ybl-díjas építész… Tovább olvasom