Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Húzódik a bérlakások átadása

Sopronban a Hátulsó utcai negyven szociális bérlakás lakóinak még várniuk kell a beköltözéssel.
Hátulsó utca: a lakóknak mág várniuk kell a beköltözéssel.
„ A Hátulsó utcai negyven szociális bérlakás lakói nyár elején foglalhatják el új otthonukat" – írta korábban a Kisalföld. A bérlők boldogan birtokba vennék a lakásokat, erre azonban még várniuk kell.

– Nagyon örültünk a kiutalásnak, bárcsak már bent lakhatnánk – mondja a bérlők egyike, egy többgyermekes édesapa.

– Az ígéretek szerint már július elején költözhettünk volna. A legrosszabb az, hogy senki nem ad tájékoztatást, így csak várunk és várunk.


– A polgármesteri hivatal készen áll a lakások átadására, csak a használatbavételi engedélynek kell jogerőre emelkednie – tudtuk meg Vargáné Korompai Dórától, a városüzemeltetési iroda munkatársától.
Mivel a soproni önkormányzat a Hátulsó utcai bérlakások építtetője, az államigazgatási eljárás szabályai szerint saját építési ügyében nem intézkedhet. Az ügyintézésre kijelölt győri hatóság július 12-én kézbesítette a szomszédos ingatlanok tulajdonosainak a határozatokat, három tulajdonos esetében – a győri ügyintéző tájékoztatása szerint – azonban címváltozás miatt újra kellett postázni. Az iratok kézhezvétele után az érintettek tizenöt napon belül fellebbezhetnek, ezt kell kivárniuk az új lakóknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb turista jön a Fertő-partra

Az elmúlt esztendőhöz viszonyítva rosszabb szezonra panaszkodnak a Fertő-parti idegenforgalom szakemberei. Akadnak olyan panziók, ahol az átlagosnál is nagyobb mértékben, 40–50 százalékkal esett vissza a forgalom. Mint mondják, Ausztriában sem rózsásabb a helyzet. A megoldást a szakemberek az együttműködésében, egységes fellépésben látják. Tovább olvasom