Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Hulladékhelyzet: a Rekultív is jó, az STKH is jó

A Reklutívval és az STKH-val is elégedettek a település vezetők. Az bizonyos, ellátás nélkül semhol sem maradnak a lakók.

A hulladékszállítást tekintve jelentős változás történt az elmúlt időszakban a Sopron környéki településeken.

Az év elején közel negyven helyen a Sopron és TérségeKörnyezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) látja el ezt a szolgáltatást.

Néhány helyen, azonban megmaradtak a régi cégnél, a Rekultívnál.

Két falu polgármesterét arra kértük, hogy értékelje a tapasztalatokat.

Talabér Jenő, Sopronhorpács első embere nem bánta meg, hogy maradtak, az immár többségi önkormányzati tulajdonban lévő Rekultívnál.

– Amennyiben, de ne álljon elő ez a helyzet, bármi történne ezzel a vállalkozással, akkor az STKH mellett büki és kőszegi lehetőségeink is vannak – fogalmazott a polgármester. – Jó a kapcsolat a büki és a kőszegi cégekkel, ahol lenne lehetőség a váltásra. Miként korábban, most is van arra lehetőség, hogy a lakosság a család méretének megfelelő méretű kukát válasszon. Önkormányzatunk pedig a hetven év feletti, egyedül élők esetében a szállítás díját átvállalja.

 Ön miként látja?

Ön mennyire elégedett a két cég szolgáltatásának minőségével?

Véleményét írja meg nekünk! E-mail cím: online@kisalfold.hu


A polgármester így folytatta: – jól működik a szelektív gyűjtés is, amikor megtelnek a harangok, akkor elég egy telefon és máris kiürítik. Fontos az ingyenes lomtalanítás is, hiszen ezzel megakadályozható, hogy a hulladék az erdőkbe, utak szélére kerüljön.

Pinnyén, ahol az STKH a szolgáltató, szintén elégedettek.

– Zökkenőmentes volt az átállás, a lakosság ebből nem sokat vett észre. Különösebb reklamáció sem érkezett hozzánk – ezt már Farkas Tamás polgármester mondja.

– Hasznos dolog, hogy külön kell gyűjteni a papírt, a műanyagot, az alumíniumot, ezzel jelentősen csökken az újra nem hasznosítható hulladék. S végső soron a kiadás is. Az díjak, a törvénynek megfelelően 4,2 százalékkal emelkedtek, azaz nem igazolódtak be azon félelmek, hogy elszabadulnak az árak.

A polgármester egy dolgot azonban hiányol, mégpedig a lomtalanítást.
– Korábban évente kétszer volt nálunk lomtalanítás – tette hozzá Farkas Tamás. – Az tavaszi ingyenes volt, az őszi költségeit pedig az önkormányzatunk fizette ki. Idén ilyen gyelőre nem volt. Pedig időszerű lenne, ugyanis a faluban már kezd összegyűlni a lom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyszabású metrófelújítás kezdődik Bécsben

A bécsi metró történetének legnagyobb felújítási munkái veszik kezdetüket 2014-ben az osztrák fővárosban. Tovább olvasom