Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Hétszázmillió forint támogatást kap Sopron az államtól

A kormányzat döntése értelmében Sopron, 700 millió forint szabadon felhasználható támogatást kap - jelentették be csütörtökön a városházán.

- A kormányzat folyamatosan keresi azon lehetőségeket, hogy miként tudná segíteni a jól gazdálkodó településeket - kezdte Firtl Mátyás, Sopron országgyűlési képviselője.

- Sopron esetében korábban már mintegy tizenkettő milliárd forint hitelt vállalt át. Ezt azonban tovább is fokozták, ugyanis az a döntés született, hogy a város szabadon felhasználható, 700 millió forint támogatást kap. Sopron tehát könnyebb pénzügyi helyzetben kezdheti meg a jövő évet. Ez csak úgy sikerülhetett, hogy mind a kormány, és mind a polgárok jobban teljesítenek.

Fodor Tamás polgármester részletezte, ezt a pénzt jövő év december 31-ig kell elkölteni.

- Még annyira friss a döntés, hogy részleteiben nem gondoltunk bele, mire is fordíthatnánk - tette hozzá. - A terveink szerint tovább bővíthetjük ezáltal az út- és járdafelújításokat, a közvilágítás kiépítését. Továbbá, a civil szervezetek is plusz pénzben részesülhetnek. A fejlesztésekre is szeretnénk fordítani majd. Számos olyan beruházásunk van folyamatban, amelynél elkél a többlet forrás.

Sopron tavaly is kapott év végi támogatást a kormánytól. Akkor 350 millió forint érkezett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kihúzták a földből a jelzőtáblát Sopronban - ki látta?

A Soproni Rendőrkapitányság eljárást indított vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett… Tovább olvasom