Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Helikopterleszállóra pályáznak

A soproni Erzsébet-kórház helikopter fel- és leszállópályára pályázik, melyet az intézményen belül építenének meg.
A soproni Erzsébet-kórház 1,75 millió forintos önrésszel a sürgősségi betegellátó-rendszer fejlesztése keretében pályázik a helikopter fel- és leszállópályára, melyet az intézményen belül építenek meg. Az önrészt a közgyűlés a 2006. évi költségvetés terhére különíti el. A pályázaton összesen hétmillió forint nyerhető.

A helikopteres mentés megvalósítása szakmailag megalapozott feladat a soproni Erzsébet-kórházban. A szakmát és a közvéleményt régóta foglalkoztató ügy – úgy tűnik – „sínre kerülhet", a kórház ugyanis az Egészségügyi Minisztériumnál pályázik egy helikopter fel- és leszállópálya kialakítására. Az összesen hétmillió forintos pályázat 1,75 milliós önrészét Sopron önkormányzata a jövő évi költségvetés terhére különíti el.

– Az elképzelés szerint a leszállópálya a kórház Gyiróti úti bejáratától jobbra elterülő füves, illetve részben térkő burkolattal ellátott területére kerülne, amely körülbelül 33 méter távolságra helyezkedik el a sürgősségi betegellátó osztálytól – tudtuk meg dr. Tiborcz Sándortól, az Erzsébet-kórház gazdasági igazgatójától. – Megvizsgáltuk annak a lehetőségét is, hogy a sebészeti épület tetején alakítsuk ki, de az statikailag szinte megoldhatatlan, valamint nagyságrendekkel drágább lenne. A tetőszintről a sürgősségi betegellátó osztályra jutás ideje sem lenne rövidebb, sőt a lift használata miatt inkább hosszabb lenne.
– A leszállópálya nemcsak betegek kórházunkba történő szállítását szolgálná, hanem az innen történő elszállítást is. Ez főleg azon betegek esetében lényeges, akiknek állapota megkívánja, hogy szakosodott intézményekben (szívsebészet, idegsebészet, égési osztály) kezeljék. Tehát egyenesen létszükséglet ez a magas színvonalú orvosi ellátás a kórházban, hiszen például akut szívbetegek gyors kezelése csak ily módon oldható meg – zárta dr. Tiborcz Sándor.

Megtudtuk, a tervezés jelenleg elvi szinten folyik. A pályázatot november 11-ig kell beadni az Egészségügyi Minisztériumhoz. Az elbírálás és az arról szóló értesítés határideje 2005. december 16. Amennyiben a pályázat eredményes és a pénzügyi fedezet rendelkezésre áll, a megvalósítás végső határideje 2006. május 31.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több érdeklődőt vártak

Véget ért a soproni Széchenyi István Városi Könyvtár által rendezett őszi könyvtári hét. Tovább olvasom