Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Harc a szemét ellen

Sopron - A hulladékkommandó tavalyi megalakulásakor havonta 500 köbméter illegálisan lerakott szemetet gyűjtöttek be. Az eredményességet mutatja, hogy idén októberben „csak" 150 köbméter hulladékot kellett összeszedni.
Folytatja akciósorozatát a hulladékkommandó. A szervezetet még tavaly nyáron hozták létre azzal a céllal, hogy számolja fel a soproni, illetve a városkörnyéki illegális hulladéklerakókat. A kommandó kedden tartotta meg soros összejövetelét. Elhangzott, idén októberben 150 köbméternyi hulladékot gyűjtöttek össze, igaz, a megalakuláskor 500 köbméter szemetet is begyűjtöttek. A legnagyobb gócpont továbbra is a 84-es számú főút, a határhoz vezető szakaszán lévő pihenő, valamint a Jereván-lakótelepen, az úgynevezett AFIT-átjáró melletti terület. A Sopron Holding munkatársai csak erről a két helyről 120 köbméter hulladékot szállítottak a Harkai úti lerakóba.

A Fertő–Hanság Nemzeti Parknak leginkább az okoz nehézséget, hogy az Ágfalvi út végén lévő védett gyepterületre folyamatosan hulladékot hordanak ismeretlenek. A nemzeti park most azt tervezi, hogy sorompóval zárja le az ide bevezető utat.

Kosztka László, a kezdeményező Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékkezelési Kft. ügyvezető igazgatója az összejövetelen elmondta, továbbra is folytatják a lakosságot segítő ingyenes akciókat. Így vennék elejét, hogy a feleslegessé vált szemét az út szélén, parkokban landoljon.
Emellett is várják a lakosság bejelentéseit, amennyiben illegális lerakattal találkoznak.

Olvasóink írták

  • 1. matriné 2008. november 27. 09:27
    „No és a " Környezetvédő" hivatal nem helyett kilátásba bírságolást a be nem szerzett engedélyek miatt? Mert gondolóm, mivel nem írták meg e cikkben,nem volt hozzá e "hivataltól" az engedélyük. Ugyan is a veszélyes hulladék és annak tárolása útja engedély köteles! e nélkül azt nem lehet kezelni, mint azt írták egy két önkéntes hulladék gyűjtőnek. Akik már nem tudták elviselni a településük környékén az illegálisan lerakott szemetet!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázolaj szennyezte az Ikvát

Sopron - Az egyik Ferenczy János utcai társasház csapadékvízgyűjtő tartályából körülbelül 10… Tovább olvasom