Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Gondot okoz a gaztenger

Olvasóink jelezték, a Nemeskúti út Szárhalmi-erdőn átvezető szakasza szinte járhatatlan. Az út nemrég százmillió forintért felújított részeinek közlekedését pedig gaztenger nehezíti.

Nagy volt az öröm, amikor tavaly áprilisban aszfaltburkolattal látták el a Nemeskúti utat, a borvidék legfőbb közlekedési útvonalát. A 122 millió forintos beruházás az érintett borosgazdák, a hegyközség és az önkormányzat pénzéből valósult meg, közel két kilométer hosszan.

Olvasóink észrevétele szerint felháborító, hogy egy évre rá biztonságosan alig lehet közlekedni rajta. A Szárhalmi-erdőn átvezető, még felújításra váró szakasz szinte járhatatlan a töredezett útburkolat miatt. Az új útvonal jelentős részét mindkét oldalról méteres gaz uralja. A parlagfű, a szamárkóró, a katáng, az útilapu és más, nagyra nőtt növények egyrészt leszűkítik az úttestet, másrészt balesetveszélyt okoznak, hiszen takarják az útkanyarok beláthatóságát.

Az úttest mindkét oldalát sok helyütt benőtte a gyom, de a probléma hamarosan megoldódik.
Az úttest mindkét oldalát sok helyütt benőtte a gyom, de a probléma hamarosan megoldódik.

Taschner István, a Soproni Hegyközségi Tanács elnöke szerint a Szárhalmi-erdő legmagasabb pontján pár száz méteren át valóban nehezen lehet közlekedni járművekkel. A mintegy négy kilométeres hosszúságú Nemeskúti út az önkormányzaté. A hegyközség szeretné, ha a kritikus részt is rendbe hoznák. Ugyanakkor tudomása szerint egyelőre nincs olyan pályázati kiírás, ami lehetővé tenné a beruházást. Az útra benövő gyomnövényekkel kapcsolatban közölte, személyesen megy el a Magyar Közút fertőszentmiklósi üzemegységéhez, hogy vállalják el a kaszálást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karambol a 85-ösön a fertőendrédi Terciánál - két sérült

Két autó ütközött péntek délelőtt a 85-ös főúton a Tercia közelében Fertőendrédnél. Tovább olvasom