Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Gálán köszöntötték a város legjobbjait

Sportgála - Közel százhúsz soproni színekben versenyző sportolót köszöntöttek a vasárnapi sportgálán. A jövőre nézve fő irány az utánpótlás nevelés lesz, kiemelten a női kosárlabdacsapatot támogatják.


Húsz éves múltra tekint vissza, hogy hagyományosan sportgálán köszöntik a soproni sportolókat. Az elmúlt évet nézve igazán eredményes szezont tudhatnak maguk mögött a versenyzők, akik tovább öregbítették Sopron, mint Nemzeti Sportváros hírnevet. A vasárnapi gálán százhúsz sportoló vehetett át emléklapot. A tehetséges fiatalokat Abdai Géza, sportért is felelős alpolgármester köszöntötte, aki elmondta, köszönet illeti a családokat, akik megteremtették a versenyzéshez a nyugodt körülményeket.

Az országos bajnokságokról negyvenegy aranyérem került Sopronba, a világbajnokságokon három, Európa-bajnokságon egy, míg a világ-kupa küzdelmekben három soproni elsőség született.

Serdülő korosztályban pedig közel százhúszan állhattak fel a dobogóra. A pekingi olimpiai küzdelmeken a BMX-es Radasics Vilmos, és a soproni születésű Horváth Patrícia a női vízilabda válogatott kapusa vett részt. Remek sikereket ért el még Babos Tímea, valamint Sziklai Kristóf teniszező. A sort persze hosszasan lehetne még folytatni...

Galéria! Fotó: Magasi Dávid


Az eredményes sportágak között említhetjük a teniszt, a karatét, a táncosokat, a vitorlázókat, a terepíjászokat, a repülő modellezőket, a bowlingosokat. S persze nem hagyhatjuk ki az MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapatát sem, akik tavaly megnyerték a Magyar Kupát és a bajnokságot.

A sportgála kapcsán érdemes szót ejteni az elmúlt héten elfogadott városi sportkoncepcióról is. Az önkormányzat a jövőre nézve nagyobb hangsúlyt fektet az utánpótlás nevelésre és a tömegsportra. Kiemelten egy csapatot támogatnak, amely nem más mint a női kosárlabda egyesület.

Olvasóink írták

 • 4. anca 2009. március 02. 21:48
  „Lehet, hogy félreérhető voltam! Isten őrizz, hogy egy szóval is bántsam a tanárnőt! Nem szolgált rá! Örömmel vették a sportot, büszkék voltak az eredményekre az iskolában. A példával azt szerettem volna szemléltetni, hogy milyen sok munka van a gyerekek sport eredményei mögött és ezt nagyon meg kell becsülni!!!
  A tanárnő is meglepődött, amikor elsoroltam a gyerek - örömmel és önként vállalt - napirendjét. Jó tanuló volt, ehhez képest nyilván kevésnek találta a tanulásra fordított időt. Kevés is volt, de koncentrált.
  Hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy a gyerekektől nemcsak követelni kell, de el is kell ismerni a munkájukat, ami cseppet sem könnyebb és kevesebb mint a felnőtteké.”
 • 3. jockey 2009. március 02. 17:34
  „2. anca

  Teljes mértékben egyetértek! Sajnos a pedagógusok egy része egyenesen utálkozva, gúnyosan emlegeti, ha egy gyerek sportol. Persze, ő úgy néz ki, mint Gombóc Artúr és ha felmegy a lépcsőn, 10 percet liheg az ajtó előtt, de azt lenézi, akinek másról is szól az élete, mint napi 4-5 óra magolásról. Ilyen szemlélettel nem szabadna gyerekek közé engedni!”
 • 2. anca 2009. március 02. 09:51
  „A gyerekek munkáját - legyen az sport vagy tanulmányi siker - nagyon-nagyon meg kell becsülni, ezt ki kell fejezni!!!
  Tapasztalatom szerint ehhez nagyon kevés kell, nem is annyira anyagi - hiszen örülnek minden apróságnak -, hanem az őszinte gesztus. Az, hogy a város vezetői legalább egy évben egyszer nézzenek a szemükbe, fogjanak velük kezet és őszintén gratuláljanak a teljesítményükhöz. Ez a teljesítmény nem annyira az élsportolóknak szóló legyen - az más tészta -, hanem azoknak a gyerekeknek szóló, akik nap mint nap úsznak, tornáznak, teniszeznek, vagy bármi mást csinálnak a tanulás mellett. Mindezt nem pénzért.
  Egyszer a gimiben megkérdezték a gyerekeket, hogy mennyi időt szánnak a tanulásra. Az én gyerekem azt mondta, hogy 1,5 órát. A tanárnő ledorongolta, hogy az nem lehet igaz. Pedig igaz volt. Reggel 5-kor kelt, 6-kor ugrott a hideg medencébe, fél 8-ra ment az iskolába, ebéd után pihent kb. 20 percet, majd tanult, és ment edzésre fél ötre. Este fél 8-kor beesett az ajtón, kérte a vacsorát, és a film elején már elaludt. A hétvége azzal telt, hogy versenyre mentek.
  Feltettem a kérdést a tanárnőnek, a szülőknek a szülőin, ki dolgozik ennél többet közülük? Csönd volt.

  Szóval: becsüljük meg a gyerekek munkáját!!!!!!!!!!”
 • 1. bp 2009. március 02. 06:51
  „Gratulálok a szép eredményekhez!
  Ami viszont szégyen, hogy a Polgármester nem vesz részt egy ilyen eseményen!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tombolán nyert utazást a pápához

Sopron - Pápai audienciára szóló meghívót nyert a tombolán dr. Varga Józsefné. A meglepetéstől alig… Tovább olvasom