Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Ford T-Modelt, fecskefarkú Mercedest is kiállítanak

Nagycenk - Állandó veteránjármű-kiállítás nyílik vasárnap délután 3 órakor Nagycenken, a Kiscenki utcai csarnokban. A szervezők a budapesti Közlekedési Múzeummal is kötöttek megállapodást.

A legendás Ford T-Model, valamint az 1965-ös évjáratú fecskefarkú Mercedes, a II. világháború előtti Fiat és egy első szériás Wartburg is látható lesz – többek között – Nagycenken abban a veteránjármű-múzeumban, amelynek előkészületei a végéhez közelednek.

– Csorba Jánossal és Csigó Szilveszterrel arra gondoltunk, jó lenne állandó kiállításon bemutatni féltve őrzött ódon autóinkat – fogalmazott Ivánkovics Ottó nagycenki polgármester. – Mindnyájunknak szenvedélye a régi járművek gyűjtése, s csatlakoztunk is a Soproni Veterán Autó-Motor Klubhoz. A faluban, a Kiscenki utcában hétszáz négyzetméteres csarnokot kaptunk múzeum létrehozása céljából Ponák Zoltán faipari mérnöktől, aki üzemcsarnoknak szánta az épületet. Időközben másképpen alakultak a dolgai, így azt térítésmentesen felajánlotta számunkra. A budapesti Közlekedési Múzeummal is felvettük a kapcsolatot: transzparenseket kaptunk tőlük a korábbi Csepel Ikarusz- és a Ford T-Model-kiállításról. Ezen túlmenően az ő szakmai felügyeletük alatt rendeztük be a tárlatot. A vasárnapi megnyitót követően húsz veterán autót és húsz ódon motorkerékpárt láthat a nagyközönség, köztük az egykori magyar ipar remekeit. A soproni veteránklub gárdája is biztosított számunkra járműérdekességeket. A kollekció anyagát a jövőben bővíteni szeretnénk. Bízunk abban, hogy a közlekedéstörténeti állandó kiállítás létrehozásával a térség idegenforgalmi vonzerejét is növelhetjük.

A vasárnap háromkor nyíló nagycenki járműmúzeumban húsz veterán autót és húsz ódon motorkerékpárt láthat a nagyközönség. Fotó: Magasi
A vasárnap háromkor nyíló nagycenki járműmúzeumban húsz veterán autót és húsz ódon motorkerékpárt láthat a nagyközönség. Fotó: Magasi

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aszfaltozzák a Csengeryt

Aszfaltozási munkák miatt szombaton – előreláthatólag este nyolc óráig – teljes… Tovább olvasom