Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Fodor Tamás ott lesz a mélygarázsfórumon

Sopron - Ott leszek kedden a mélygarázsnál tartandó fórumon – jelentette be sajtótájékoztatóján Fodor Tamás.

A polgármester hozzátette, rajta kívül Dobos József jegyző is részt vesz az eseményen, de arra vonatkozóan, hogy ki kezdeményezte a hirdetési újságban közzétett fórumot, továbbra sincs információjuk.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. polgmester 2009. február 08. 14:28
  „A Név rokon csak azért megy a garázsba , mert esik az eső!Az üres garázsba a bizt.őrt.kifizeti???”
 • 23. joco 2008. november 19. 09:19
  „cocialisták 2008.11.18. 22:55 tudod fityesznyik! a legujabb hirek szerint pont vezéred-tudod ki "sosoedolgozott"igaz"sosehazudott"- keveredett vitába a "Rapo-Bau" céggel és nem fizet nekik, igy ök sem tudnak fizetni az alvállalkozoknak. Tudom, hogy már "ismered" a hirt, de eddig még senki még Te sem cáfoltad- a (Sakk-matt témára gondoltam)”
 • 22. cocialisták 2008. november 18. 22:55
  „Szánalmas, ahogy a cocialisták próbálják magyarázni a magyarázhatatlant. Én elbujdokolnék a helyükben. Az viszont kiderült, hogy Sógor az vagy a Biczi vagy a Kóczán vagy a Radil. Azért ők hárman, mert rajtuk kívül (fcsopronit nem számolom, mert ő azóta nyafog, hogy elvesztette a zsíros állását a focicsapatnál) ember nem volt, akik az SPT-t védte volna. Ami biztosan kiderült: sok alvállalkozót nem fizettek ki, ők perelni fognak. Penészes a fal, és vizes a padló a legalsó szinten. Vitatkoztak a közgyűlési döntésről, amivel kapcsolatban Biczi (arra a kérdésre, hogy ha nem 1,1 akkor mennyi a közgyűlés döntése) azt találta mondani, hogy nem tudták mekkora összegről döntenek. Volt aki kínjában derült ezen, míg mások annyira megdöbbentek, hogy meg se tudtak szólalni. Érdemes ezt leírni mégegyszer: a cocialisták vitatják az 1,1 milliárd forintot, de nem tudják megmondani, hogy mekkora összegről szavaztak a közgyűlésen. Biczi úgy magyarázkodott, hogy ő nem volt a közgyűlés tagja akkor, amikor döntöttek. (Szép kis elvtárs, hátbalőtte korábbi kenyéradóját és pártját!) Az már csak hab a tortán, hogy azok a cocik, akik itt most védik a korábbi városvezetést, önellentmondásban vannak. Szó nincs arról, hogy az önkormányzat akadályozná a megnyitást! A közgyűlés úgy határozott, hogy a polgi csak akkor adja ki az engedélyt, ha minden ás hatóság hozzájárult. Ezt a cocik megszavazták!!! Akkor miről beszélnek?? Szerintem a találkozó lényege: ha kifizeti a beruházó az alvállalkozókat, kijavítja a hibákat és megszerzi az engedélyeket, akkor meg fog nyitni a garázs. Nincs ehhez köze egyik pártnak sem. Csak az SPT-n múlik a dolog...”
 • 21. Feri1 2008. november 18. 21:18
  „Először: a mélygarázs nem 7 szintes, csak három és fél. Szinteltolással készült, a legpontosabb adat: hét félszintből áll. Ez volt az első, ami nagyon meglepett.
  A garázs jó állapotban van, a falak penészesek.
  Az SPT állítólag kifizette a Rapót, bár az ügyvédjük a tulajdonosváltásig visszamenőleg van csak képben.
  A nyolcas csapdája: az engedélyeztetéshez szükség van az összes dokumentációra, az alvállalkozókéra is. Ők ezt ügyvédi letétbe helyezték, igy kényszerítve az SPT-t, hogy fizesse ki őket. Viszont az SPT arra hivatkozik, hogy ő csak a Rapo-bauval állt jogviszonyban. Több alvállalkozó is csődbe ment miattuk. Eddig összesen 400 millió forintot fizettek ki nekik. A teljes költség megközelítőleg 1 milliárd forint.
  Kedves Sógor!
  2004-es árakon volt 1,1 milliárd. A szerződést 2005-ben kötötték meg 2,07 milliárdról. Plusz egymilliárdba került a fél szint. Akkor miről beszél az ellenzék?”
 • 20. Sógor 2008. november 18. 19:46
  „Nos akkor vélemények a mai hacacáréról?

  Az igazat megvallva, nem számítottam ennyi emberre mint amennyi ott volt. Az egésszel az a baj, volt, hogy egymásra mutogat a Bank Burgenland az SPT és a város... Ha jó értelmeztem akkor az 1.1 milliárd Ft az a 200-es árakon lett számolva és egy ettől kisebb mélygarázsra. 1 évvel később kezdték el építeni és nagyobbat építettek mint eredetileg terveztek. Akkor miről is beszél a városvezetés?!”
 • 19. meti 2008. november 18. 14:45
  „Kedves cocialisták 2008.11.18. 12:09 és valaki13 2008.11.18. 12:02
  Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy én idéztem a Demokratából, úgy gondolom ez a lap nem tekinthető a balliberális sajtó gyöngyszemének, ha csúsztattam akkor az ott leírtak alapján tettem.”
 • 18. mindigatutit 2008. november 18. 13:22
  „szerintem a fodorék fülest kaptak,hogy ez az egész egy nagy humbuk.persze elmennek,mert így majd lehet döngetni a mellüket,hogy bezzeg mi ott voltunk,tárgyaltunk volna stb.”
 • 17. cocialisták 2008. november 18. 12:09
  „Kedves meti!
  Szándékosan csúsztatsz és össze nem hasonlítható dolgokat teszel egymás mellé. Az a nagy különbség az általad leírt beruházások és a mélygarázs között, hogy míg előbbieknél az illetékes önkormányzat a beruházó (és a tulajdonos) addig a soproni esetben egy magáncég és ő is a tulajdonos. Ez a perek lényege. Az a kérdés, hogy a szomszédom szerezhet-e tulajdonjogot a házam alatt lévő garázsomhoz. Te szoci háttérember vagy, így tudom, hogy érted a lényeget, de direkt félretájékoztatsz. Ez szomorú és szánalmas.”
 • 16. valaki13 2008. november 18. 12:02
  „meti!

  AZT, HOGY VALAMI SZABÁLYOS, VAGY NEM SZABÁLYOS-TÖRVÉNYES, VAGY NEM TÖRVÉNYES - SZERINTED MIÉRT AZ DÖNTI EL, HOGY MÁSHOL, ILLETVE SOK HELYEN EGYFORMÁN CSINÁLJÁK?

  A SZABÁLYOSSÁGNAK, A TÖRVÉNYESSÉGNEK MIÉRT AZ A ALAPVETŐ KRITÉRIUMA SZERINTED EZ ESETBEN, HOGY MÁSHOL IS EZ VOLT A MEGOLDÁS?”
 • 15. meti 2008. november 18. 10:47
  „Kedves valaki13 2008.11.18. 08:24
  A megnyitást illetően egyetértek.
  A tárgyilagossághoz hozzá tartozik, hogy a mélygarázsok nagy része hasonló konstrukcióban készül, ha ez nem lenne szabályos a mélygarázsokon kívűl nem épülhetne meg pl. a metro sem Budapesten. Figyelmedbe ajánlom: az alábbi cikket a Demokratából:
  2007.05.20
  Jövő a föld alatt ...avagy mélygarázs Sopronban és Vácott - csúsztatások nélkül.
  Ebbe többek között ezt írták:
  . Egyébként magánbefektetők bevonásával, közterület átadásával számos mélygarázs épült például a fővárosban: a Gresham előtt, a Szabadság téren vagy a Bazilika előtti tér alatt. ....
  A soproni politikusok gondolatmenete lényegében azt jelenti, hogy Magyarországon törvényes módon lehet mélygarázst építeni. Az ilyen létesítményeket ugyanis szinte mindig közterületek alá építik, s az építkezést mindig magáncégek végzik.....
  Érdemes a cikket végig olvasni.”
 • 14. valaki13 2008. november 18. 08:24
  „11.

  Persze, hogy jó lenne ha kinyitnák - ha már elkészült - kinek jó az, hogy kihasználatlanul áll?

  Más kérdés ugye, hogy közterületet szabd-e, lehet-e így kezelni - bár a bírósági döntések szerint lehet!!??!!!

  DE HA KINYITJÁK IS - NEM EZ FOGJA A VÁROST KIHÚZNI A SZ...R...BÓL!”
 • 13. Csabazs 2008. november 18. 07:01
  „Hogy lesz -e fórum azt a kedves hirdető a pénteken megjelent hírsztárban már nem hirdette!
  Amúgy 18 órakor kezdődik,ha jól emlékszem,de vissza lehet nézni a www.hirsztar.hu-oldalon akit érdekel!
  Én díjazom,hogy a polgármester is eljön!

  Azért van egy rossz érzésem(ne legyen igazam),hogy nem-e átverés az egész,s a hirdető jót fog röhögni a markában!
  De az sem baj,legalább találkozik pár prominens személyiség a volt és mostani városvezetők közül!
  _________________________________________________________________________________________


  Más: aki tudja nézze meg a www.seresmaria.hu oldalt és megkereshet az athuni@citromailes címen!
  Köszönöm”
 • 12. joco 2008. november 18. 06:00
  „Most akkor mivan? ténmyleg lesz forum, vagy csak megy a kábitás? Csak egy megjegyzés: mikor kiderült, hogy senki nem vállalta magára a "hirdetést" és a "forumot" ,polg.m . kijelentette, hogy ö oda nem megy el, most miért megy ha nincs "felelös szervezö"?”
 • 11. jockey 2008. november 17. 22:40
  „8.

  Nem tudom miért, de ebben szinte teljesen biztos voltam.

  Egyébkényt tényleg kinyithatnák végre a mélygarázst - persze, ha megfelel minden követelménynek - mert egyre jobban érdekel, hogy mekkora lesz a kihasználtsága és vajon gazdaságos lesz-e az üzemeltetése. Az teljesen biztos, hogy én például nulla alkalommal fogom használni, mert ugyan van autóm, de a Petőfi tértől kb. 15 perc kényelmes sétára lakom, annyit pedig egyenlőre még képes vagyok mozogni.”
 • 10. Hitettlen 2008. november 17. 22:36
  „Pontos idöt most se irnak a cikben....”
 • 9. Hitettlen 2008. november 17. 22:36
  „Pontos idöt most se irnak a cikben....”
 • 8. Intel 2008. november 17. 22:25
  „Nekem közömbös...
  Senkire sa haragszok, mert Nekem kárt nem tettek, nem az én adó Ft-jaim költik el...”
 • 7. Jay80 2008. november 17. 22:21
  „Remélem a nagyszájúak is ott lesznek!”
 • 6. Celeron 2008. november 17. 22:04
  „Intel,
  te már most mérges vagy?
  meg is vered? tudod ha van rajta sapka akkor azért, ha nincs rajta akkor meg azért...
  de jót tenni nem tud ugye?
  muhaha!”
 • 5. pulci 2008. november 17. 21:52
  „Esküszöm kimennék én is a sok okostojás közé ha nem lenne sulim de van egy olyan érzésem megint nem jutnak semmire!!!”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikulásteszt: Van, amit csak lánybúcsúra vennénk

Bár gyermekkorunkban még húsvétkor is az ablakban álldogált a december 6-án kapott csokimikulás,… Tovább olvasom