Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Firtl: Dolgozzunk együtt Sopronért!

A Deák téri transzparens „Együtt dolgozunk Sopronért” mondat kijelentő módját felszólító – Dolgozzunk együtt Sopronért! – módra javítaná Firtl Mátyás, a Fidesz-MPSZ soproni országgyűlési képviselőjelöltje.
Sopronban a Deák tér rekonstrukciójának látványterveit tartalmazó nagyméretű állvány tövében tartott sajtótájékoztatót Firtl Mátyás, a Fidesz soproni országgyűlési képviselőjelöltje. Mint mondta, az említett tábla ábrái egyelőre fejtörést okoznak: nem derül ki tisztán, mi is akar itt megvalósulni. – Éppen ezért azt szeretnénk, ha a Deák téren csak és kizárólag a környék lakói, illetve a város közönsége véleménynyilvánítása után születne meg a tér rekonstrukciója – húzta alá a politikus, aki kifejtette: még ha a város el is nyert hatszázmillió forintot a Deák térre, Sopron 3,5 milliárd forintos adósságállománya bizonyos ideig biztos, hogy növekedni fog. Az ilyen jellegű pályázatok ugyanis
utófinanszírozásúak.

Firtl Mátyás utalt a Mátyás király utca és a Deák tér sarkán hónapok óta tátongó munkagödörre is. – Ez is mutatja, hogy a tér kérdését komplex módon kell kezelni, az alattunk csordogáló Rák-patak kérdésével együtt. Emiatt elképzelhető, hogy az elnyert összeg nem fedezi a teljes körű rekonstrukciót, s lehet, újabb pályázatokra lesz szükség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ipari alpinisták szigetelnek

Sopronban valószínűleg heteken belül befejeződik a Teleki Pál utcai tízemeletes háztömb júniusban… Tovább olvasom