Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 19°C Még több cikk.

Fertődi városrehab: Nem a laktanya épületére

A fertődi városvezetés módosítást nyújt be a pályázat illetékes szervéhez. Szeretnék elérni, hogy a szolgáltató központot ne a volt laktanya épületében, hanem máshol alakítsák ki.

A napokban ülésezett a fertődi képviselő testület. Minden bizonnyal a leginkább érdekesebb, illetve várt napirendi pont a fertődi városrehabilitációs projekt, illetve az ennek részét alkotó Kulturális és Szolgáltató Központ ügye volt. A képviselők arról döntöttek, hogy a volt laktanya épületében nem alakítják ki a központot.

- A pályázat illetékes szervezetéhez módosítási kérelmet nyújtunk be - mondta el Kocsis Ferenc polgármester. - Az előzetes számítások szerint az eredeti változatban éves szinten ötvenmillió forintba kerül az üzemeltetés, miközben számottevő bevétellel nem számolhatunk. A fenntartás költséget, amely mértékét a pénzügyi bizottság és a jegyző is alátámasztotta, csak helyi adók emelésével, új adók bevezetésével lehetett volna kigazdálkodni, amit - tekintettel a lakosság meglévő adóterheire - sem én, sem a jelenlegi képviselők nem támogatnak.

Az új elképzelés az, hogy két kisebb épületben alakítanák ki a pályázatban elvárt és funkciókat. A süttöri városrészben jönne létre a színházterem, mintegy 150 fős nézőtérrel. A fűtést napkollektorokkal segítenék, amely a téli temperáló hőmérsékletet akár önmagában is biztosíthatja. Így, ha a létesítményben éppen nincsenek rendezvények, akkor sem jelent annak fenntartása jelentős plusz kiadást. A másik épület pedig a volt Czillinger mozi lenne. Itt működik jelenleg a városfenntartó kft.

Mint megtudtuk, abban az esetben, ha engedélyt kapnak a változtatásra, akkor a fenti változat valósul meg. Ellenkező esetben a belváros rehabilitációs projektből már csak a kerékpárutat építik meg. Igaz, ez utóbbi augusztus végére várhatóan elkészül. Elutasítás esetén az út építésének költsége a várost terheli, és a megítélt támogatással nem számolhat Fertőd. Az is bizonyos, hogy az önkormányzat a két kisebb épületet közösségi tér kialakítására szánja, és a szükséges átalakítását ez esetben saját költségvetéséből kell elvégeznie.

Portálunk információi szerint azonban korántsem esélytelen, hogy az illetékes szervezet engedélyezze a módosításokat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cigarettacsikk miatt éghetett ki a lakás Sopronban

Tűz miatt kiürítettek az éjjel egy tízemeletes lakóházat az éjjel Sopronban. Tovább olvasom