Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Fertő-parti tűz: büntetőfeljelentés készül

Újabb fejlemények zajlanak a fertőrákosi strandon történt tűzesettel kapcsolatban: keddre idézték be a szemtanúkat meghallgatásra a tűzoltóságra. A tűzoltók független szakszervezetének volt elnöke pedig feljelentést tesz, ha nem hozzák nyilvánosságra a hívásnaplókat.


Információink szerint keddre idézték be a tűzoltóságra a fertőrákosi tűz szemtanúit, hogy pontosabb képet kapjanak a történtekről.

– A médiában a szemtanúk által mondott adatokat, illetve a katasztrófavédelem időpontokra vonatkozó közléseit ellentmondásosnak vélem. Ezek megnyugtató tisztázására lenne szükség, hiszen összességében állampolgárok és értékek védelméről van szó – hangsúlyozta Árok Kornél, aki 2010 és 2012 között a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének volt az elnöke.

– Szeretnénk elérni, hogy az eltussolás helyett pontosan tárják fel és hozzák nyilvánosságra az ügy körülményeit. Számomra az eddigiekből az derült ki, hogy a tűzoltók nem késve indultak, hanem későn értesítették a soproniakat a központból. Alapos vizsgálat hivatott fényt deríteni az okokra, ami akár az új riasztási rendszerből is következhetett.

Az ország húsz központjában fogadják a segélyhívásokat, az ő kötelességük azonnal értesíteni az illetékes katasztrófavédelmi kirendeltségeket. Amennyiben nem hozzák nyilvánosságra a a hívás- és vonulási naplók tényleges adatait, akkor büntetőfeljelentésen is el kell gondolkoznom – zárta Árok Kornél.

Mindezzel kapcsolatban a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság megerősítette saját álláspontját, amelyet a Kisalföld "A katasztrófavédelem kivizsgálta a jelzéseket" című írásában közölt 2013. július 10-én.

Olvasóink írták

 • 5. taimagic 2013. július 15. 12:38
  „A katasztrófavédelem "szent és sérthetetlen"! :-) Majd pont ök fogják beismerni, hogy hibáztak!
  Arra várhatunk.......

  A barlangszínház ügye megindult és folyamatban.”
 • 4. Mathrin 2013. július 15. 09:54
  „Roppant kíváncsian várom, melyik összeesküvés-elmélet bizonyul a végén igaznak, mert hogy valami itt bűzlik, az tuti...

  Nága, kedves! Ugye nem gondolod komolyan, hogy az általd említett beruházások egyszer megvalósulnak? Ez nem az a város, sajnos :-(”
 • 3. orbison 2013. július 14. 06:26
  „A fejlemények meg már csak ilyenek... zajlanak....
  :)”
 • 2. soproni 2013. július 13. 14:00
  „Úgy tudom,az egyik leégett épületet szerette volna eladni a tulajdonos,biztosítás is volt rá ......”
 • 1. nága 2013. július 13. 08:46
  „Valami tényleg nincs itt rendben a fertőrákosi strandon. Talán különböző tulajok féltékenyek egymásra? Tavaly is volt tűz!
  Ettől függetlenül azonban legelőször egy ausztriai színvonalú fürdőzőhelyet kellene itt kialakítani, olyat, ami néhány km-rel arrébb található több is az osztrák Fertő-parton. A hajókikötőt is rendbe kellene tenni és egy 21. századi színvonalnak megfelelő kirándulóhajót is üzemeltetni kellene magyar részről is, nemcsak osztrák tulajdonnal.
  Ezenkívül: mikor újítják már fel a Barlangszínházat és környékét???
  Mire a VOLT-ot esetleg tényleg "kihelyezik" a Páneurópai Piknik Emlékhelyre, akkorra ezeknek a felújításoknak is kész kellene lenniük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nekihajtott a kocsiajtónak Sopronban

A Lackner Kristóf utcában pénteken reggel egy autó vezetője leparkolt, majd kinyitotta a kocsi… Tovább olvasom