Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Felszentelték a sopronbánfalvai orgonát

Elkészült a bánfalvi hegyi templom újonnan épített orgonája, amit a Kármelhegyi Boldogasszony búcsúünnepére (július 16.) már fel is szenteltek.

Igrecz Katalin, a Bánfalváért Baráti Kör elnöke elmondta, Bánfalván 227 éven át hiányolták a Kópházára került orgonájukat.

A felszentelt orgona az eredeti pontos mása.
A felszentelt orgona az eredeti pontos mása.


– Az adományozó az eredeti pontos mását készíttette el Székelyudvarhelyen, Papp Zoltán orgonakészítő műhelyében, s azt ajándékként állíttatta fel a bánfalvi hegyi templomban – részletezte Igrecz Katalin. – A hangszert Horváth Imre városplébános szentelte fel. Ünnepi beszédében arról beszélt, hogy templomaink nem a középkort bemutató múzeumok, de épületeik, berendezéseik a folytonosságot mutatják múlt és jelen, elődök és utódok között.

Igrecz Katalin: „A bánfalviak 227 éven át hiányolták a Kópházára került orgonát.
Igrecz Katalin: „A bánfalviak 227 éven át hiányolták a Kópházára került orgonát."


Örömünk úgy teljes, ha megoszthatjuk. Ezért a Bánfalváért Baráti Kör, illetve a Bánfalván élő Kuzsner Péter orgona- és Fodor Gábor fuvolaművész elvállalták az újraépített és felszentelt barokk orgonát megszólaltató hangversenyen való szereplést. A pénteken este 6-kor kezdődő koncertre a belépés díjtalan, az adományokat köszönettel fogadják a szervezők.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több ezres tömeg a Petőfi Színház operett és nóta műsorán - fotók

Operett és nóta műsorral kedveskedett a Soproni Petőfi Színház a nézőknek a hétvégén. Tovább olvasom