Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

Felrobbant csőbomba: Horgászni akart a férfi

Halat akart fogni az a nagycenki férfi, akinek a kezében csőbomba robbant fel kedden délután. A mutatóujját amputálni kellett.


Szerdán már lábadozott a soproni Erzsébet-kórházban Kardos László. Az ötvenhét éves nagycenki férfi kezében kedden délután robbant fel egy csőbomba. Az előzetes hírekkel ellentétben egyetlen ujja sérült meg. A mutatóujját kellett amputálni.

– Korábban pecabottal már horgásztam az Ikva patakon – mondta el a kórházi ágyán ülve Kardos László. – Egyszer csak azt gondoltam magamban, hogy bombával gyorsabb lesz. Le is mentem a patakhoz, az egyik híd alá. Meggyújtottam a szerkezetet, és talán megcsúszhattam, ám már nem tudtam eldobni. S felrobbant a kezemben. Óriási szerencsém volt, mert komolyabb sérüléseket is szerezhettem volna. Ám most már jól vagyok, remélem hamarosan elhagyhatom a kórházat.

Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatása szerint azonban a férfi azt vallotta: gyerekkora óta halászik ezzel a  módszerrel, és nem tervezi, hogy lemond erről.

Mint azt Kardos Lászlótól megtudtuk, gyermekkora óta hobbija az ilyen lőszerek, fegyverek gyűjtése. Ismeri azon helyeket, ahol második világháborús maradványokat lehet találni.

– Az bizonyos, többet így nem fogok horgászni. Hibáztam, de ezt már nem lehet visszacsinálni. Most rendőrségi eljárás indul ellenem – szólt látogatásunk végén Kardos László.

Kardos László kezében robbant a csőbomba.
Kardos László kezében robbant a csőbomba.


Miközben nagycenki a ház tulajdonosát a soproni kórházban ápolták, a tűzszerészek kedden átkutatták az épületet. A lakásán, robbanó anyag kereső kutyával tartottak házkutatást a rendőrök, melynek során 2 kézigránátot, 1 erősen korrodálódott kukorica gránátot, házilag gyártott csőbombát és különböző vegyi anyagokat találtak.

A rendőrök a ház 12 lakóját ideiglenesen kitelepítették a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának megérkezéséig. A tűzszerészek a szemle során 1 összeszerelt csőbombát, 1 német gyártmányú tojásgránátot, 18 piropatront, 174 petárdát, 122 lőszert, 1 Flóbert pisztolyt, házilag szerelt gyutacsokat és házilag gyártott lőport és vegyszereket foglaltak le.

Az 57 éves férfival szemben lőfegyverrel, lőszerrel és  robbanóanyaggal való visszaélés megalapozott gyanúja miatt indított  eljárást a Soproni Rendőrkapitányság. 

Kedden írtuk:

Csőbomba robbant, emiatt leszakadt három ujja egy 57 éves férfinak Nagycenken kedden.

Információink szerint Ivánkovics Ottó, a település polgármestere kisérte a sérült férfit az orvosi rendelőbe, akiért aztán a mentők is elindultak.

A férfi, aki a nagycenki hivatal alkalmazottja, először azt állította, sérülése nem súlyos, s a kezében petárda robbant. A mentők a soproni kórházba szállították a sérültet, ott azt mondta, hogy kaszával megvágta magát.

Miután kiderült, hogy csőbomba robbant a kezében, a rendőrök házkutatást tartottak otthonában, ahol három kézigránátot és további két csőbombát találtak.

Ezek hatástalanításához a győri tűzszerészek segítségét kérték.

Információink szerint az 57 éves férfi ellen hasonló ügyben korábban indult eljárás.

Korábban:

Információink szerint kézigránát robbant a nagycenki Gyár utca egyik házában, egy férfi megsérült.

Portálunk úgy tudja, a kiérkező rendőrök több lőszert is találtak a házban.

Bővebb információk később.

Olvasóink írták

 • 16. igazember 2011. szeptember 30. 13:26
  „Hú,mekkora halak lehetnek az ikväban,hogy bombäval kell räjuk tämadni,de vajon mi marad belölük a robbanäs utän.Egyenlöre azt ajänlom senki ne pecäzzon az ikväban,hacsak nem körömpörköltet akar.”
 • 15. petry 2011. szeptember 29. 14:45
  „Kedves barca10!

  A 12 lakó úgy jön a képbe, hogy a cikk szerint "Miközben nagycenki a ház tulajdonosát a soproni kórházban ápolták (...) a ház 12 lakóját ideiglenesen kitelepítették".

  Ez több dolgot jelenthet:
  - nem társasházról van szó, hisz annak több tulajdonosa van
  - társasház, ez esetben az újságíró küzd a magyar nyelv kihívásaival (mellesleg a szórend is rossz az idézet első felében)
  - bármilyen házról is legyen szó, 12 ott lakót veszélyeztetett azzal, hogy "1 összeszerelt csőbombát, 1 német gyártmányú tojásgránátot, 18 piropatront, 174 petárdát, 122 lőszert, 1 Flóbert pisztolyt, házilag szerelt gyutacsokat és házilag gyártott lőport és vegyszereket" tartott magánál.

  Csupán így jön a témához.”
 • 14. orion1 2011. szeptember 28. 20:25
  „Egy házaspár mondta, hogy éppen a kastély kertjéből jöttek ki, mikor tőlük 20 méterre egy óriási robbanás, pár másodperc múlva kiszaladt egy hapsi a híd alól, lóbálta az egyik kezét, majd felugrott a biciklijére, és pont úgy menekült, mintha egy gyerek lett volna, aztán pár-tíz méter után eldöglött a kerékpárjával, gondolom nem tudta rendesen megfogni a kormányt, és újra felugrott a biciklire, és szélsebesen eltekert. A házaspár igazából azon volt megdöbbenve, hogy nem egy gyerek jött elő a híd alól, hanem egy 57 éves hapsi, tök nem erre számítottak. A házaspár még nézte a híd alatt, hogy van-e vér, de nem láttak ilyesmit, ezért nem értesítették a rendőrséget.

  (mielőtt rendőrök kopogtatnának nálam, nem ismerem sem a robbogatót, sem a házaspárt)”
 • 13. qqriq39 2011. szeptember 28. 19:29
  „Azt még nem tudjuk,a kórház melyik osztályán van az úr!”
 • 12. barca10 2011. szeptember 28. 18:44
  „Petri mi a gond a 12 lakóval? Hallottál már a társasházakról? Bármilyen meglepő falun is létezik ilyen! És egyébként hogy jön ez a témához?”
 • 11. schatis 2011. szeptember 28. 17:59
  „10. ujidok
  Avóta, csőkasza. ))))
  Örüljön, hogy nem a kaszás jött érte jáccani. ))”
 • 10. ujidok 2011. szeptember 28. 17:54
  „Fn hírportálon így kezdődik a cikk:

  Bombagyár volt Nagycenken
  Kedden egy nagycenki férfihez riasztották a mentőket, akinek egy csőbomba szakította le az ujjait, noha azt állította, egy kasza okozta sebeit.”
 • 9. miracle 2011. szeptember 28. 17:38
  „Ennek mi a fene értelme van? Aki annyit sem bír kivárni, hogy horogra akadjon a hal, az ne horgásszon, hanem vegye meg a piacon.”
 • 8. gall 2011. szeptember 28. 17:12
  „1. Forester 2011.09.28. 08:45
  Na az ilyennek nem járna orvosi ellátás!

  --------------------------------------
  igy igaz.”
 • 7. petry 2011. szeptember 28. 15:30
  „12 lakó
  hümm...”
 • 6. Lobbo71 2011. szeptember 28. 15:24
  „" A sérült a rendőrségi meghallgatása során elmondta, gyerekkora óta így horgászik, s ezt a tevékenységét a jövőben is szeretné folytatni."

  Akkor esetleg ki se kellene engedni a börtönből, nem? Vagy megvárják, míg legközelebb nem magát robbantja fel, hanem valaki mást?”
 • 5. csingilingi 2011. szeptember 28. 15:21
  „Hatalmas halak lehetnek az Ikvában! Megyek halászni, ha felrobbanok is!”
 • 4. Csetneky 2011. szeptember 28. 15:03
  „A tudás hatalom! :)”
 • 3. pappe 2011. szeptember 28. 09:30
  „Aki 57 évesen ilyennel "szórakozik", az meg is érdemli. Sajnos mást nem tudok hozzáfűzni...”
 • 2. Nanu 2011. szeptember 28. 09:29
  „Főleg mivel le se szakadt egy ujja se , ez a bővebb információ :))))”
 • 1. Forester 2011. szeptember 28. 08:45
  „Na az ilyennek nem járna orvosi ellátás!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sass Szabolcs: Piros lapot a Fidesznek!

A Fideszes kormány teljes hozzá nem értése, a kapkodás és az arrogáns lenéző kormányzás, ma már… Tovább olvasom