Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Felborult a kamion

Újabb kamionbaleset történt szerda reggel Győr-Moson-Sopron megyében. Ezúttal Völcsej határában borult fel egy Iveco típusú nyerges vontató. Szerencsére a jobb oldalára fordult jármű vezetője könnyebb sérülésekkel megúszta a történteket.
Illusztráció
L. Tamás József 19 éves kamionsofőr az egyik sopronhorpácsi gabonaraktárból szállított tegnap reggel huszonöt tonna árpát a lövői vasútállomásra. Pontosan kilenc óra után öt perccel a Völcsej helységnévtáblához érkezve lesodródott az útpadkáról, majd a hatalmas jármű hosszan csúszva, a jobb oldalára dőlve állt meg. A fiatal kamionvezető, akit kivizsgálásra a soproni Erzsébet-kórházba szállítottak, könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet.

Kiss Imréné, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a fiatal sofőr figyelmetlenül és gondatlanul vezette nyerges vontatóját Völcsejen keresztül. A helységnévtáblához érkezve lesodródott az útról, minden erejével próbálta visszakormányozni a nehézjárművet, de az belecsúszott az árokba, majd az oldalára dőlve megállt. A 25 tonnányi árparakomány kiborult a szántóföldre.

– Hirtelen egy traktor fékezett le előttem, csaknem az út közepén, be akart fordulni balra. A keskeny út miatt én is fékezésre kényszerültem, de a vontatott hatalmas teher miatt lecsúsztam az útpadkáról – mondta az ijedtségtől szinte bénultan a kamion tizenkilenc éves vezetője.
A lövői vasútállomáson hiába várták a mintegy fél vagon mennyiségű takarmányárpát, amit egy sopronhorpácsi mezőgazdasági vállalkozás exportál Ausztriába. Összesen öt vagonból álló szerelvény várt elindítására a pályaudvaron.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hivatalosan is megalakult Sopron új közgyűlése

Huszonöt képviselővel és a polgármesterrel hétfőn hivatalosan megalakult a soproni közgyűlés. A… Tovább olvasom