Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Fél éve feloszlatták a KDNP soproni szervezetét

A régi szervezetet áprilisban oszlatta fel az országos elnökség, az új szeptember 25-én alakulhat meg.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országos elnöksége még idén április elején döntött úgy, hogy feloszlatja a soproni, városi szervezetet.

Mindez fél éve történt ugyan, de minden bizonnyal próbálták titokban tartani; mindenesetre hivatalos bejelentés nem volt. A hír most jutott el portálunkhoz.

A szerkesztőségünk birtokában lévő elnökségi határozat szerint a helyi csoport, a vezetőség irányításával folyamatosan a párt érdekeit és az alapszabályt sértő tevékenységet folytatott.

A Harrach Péter alelnök kézjegyével ellátott indokolásban kifejtik, a felfüggesztés és a figyelmeztetés ellenére sem változott a magatartásuk, s ebben a helyi tagság többsége aktívan részt vett. A körülmények gondos mérlegelése után az elnökség a feloszlatás és az újjászervezés mellett döntött.

A lépés indokainak bővebb kifejtéséhez megkerestük a KDNP országos vezetését.

- Hosszú út vezetett el a mai napig, de már a célegyenesben van a
KDNP soproni szervezetének ügye - nyilatkozta portálunknak Rubovszky György, a KDNP pártügyésze, a képviselőcsoport helyettes vezetője.

-  Évek során következetesen sértve az alapszabályt, elfogadhatatlan módon járt el a helyi szervezet. Szándékosan akadályozták a megyei, valamint a központi intézkedések végrehajtását - részletezte.

A KDNP érdekeivel ellentétes irányba vitték az ügyeiket. Ennek következtében az országos elnökség felfüggesztette a vezetőség működését.

Korábban a szervezet elnöke és titkára lemondott, de a titkár az elnökségi döntést figyelmen kívül hagyva összehívta a taggyűlést. A tagság egy része
megjelent, és új elnököt választott. Erre a jogellenes magatartásra az volt a válasz, hogy a KDNP országos elnöksége feloszlatta a soproni szervezetet - tudtuk meg Rubovszky Györgytől.

Rubovszky György így folytatta: "alapszabályunk szerint mindenki jogosult volt  kérni a megyei szervezettől, hogy jogfolytonosan maradhasson a KDNP tagja".

Nyolcan ezt meg is tették, de ők kevesen voltak ahhoz, hogy önálló szervezetet alapítsanak, átkerültek a KDNP kapuvári szervezetébe (legalább tíz fő kell egy helyi szervzethez - phl). Most ott tagok. Idő közben a kapuvári szervezet felvette tagjai sorába azokat a soproni lakosokat, akik jogellenesen voltak elzárva a belépés lehetőségétől.

- Szeptember 25-én taggyűlést tart a KDNP kapuvári szervezete – tette hozzá a pártügyész. - Itt várhatóan napirendre kerül a szervezet  kettéoszlása, és a kiválók megalapítják - a megyei irányítás mellett - a KDNP soproni szervezetét. Ez a reményeink szerint a KDNP politikai vonalvezetése szerint fogja érvényesíteni a párt célkitűzéseit - zárta Rubovszky György.

Így látja, tehát a helyzetet a KDNP. A témát folytatjuk.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkormányzati választás 2014 - A Sopron környéki települések képviselőjelöltjei

Megmutatatjuk, hogy kik indulnak a képviselői helyekért a Sopron térségi településeken. Tovább olvasom