Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Fejleszti Lászlómajor infrastruktúráját a Fertő-Hanság Nemzeti Park

A jelenlegi pályázati forrásból a fejlesztés befejező, harmadik ütemét hajtják végre a tervek szerint 2014 nyaráig.

A Fertő-táj világörökséghez tartozó sarródi Lászlómajor fejlesztésére, infrastrukturális beruházásokra összesen 390 millió forintot nyert el a Fertő-Hanság Nemzeti Park igazgatósága két pályázaton a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében - mondta Fersch Attila, az igazgatóság helyettes vezetője az MTI-nek.

Az uniós és állami támogatásból a majorsági központban tárolókat létesítenek a jelenleg szabad ég alatt tartott gépek, eszközök számára. Ezenkívül fedett helyet biztosítanak a takarmányoknak is.

A védett természeti területek kezeléséhez, az élőhelyek gondozásához, a rétgazdálkodáshoz, a biológiai sokszínűség megőrzéséhez elengedhetetlen a korszerű műszaki-technikai eszközpark kialakítása és az infrastrukturális háttér fejlesztése.

Ezt a célt szolgálja a gép-, és eszközbeszerzés, illetve a természetbarát utak kialakítása, amely az élőhelyek, a legelők megközelítését teszi lehetővé.

A beruházások a nemzeti park gazdálkodási funkcióit segítik – ismertette az igazgatóhelyettes.

Az egykor az Esterházy-család által alapított Lászlómajorban a 2008 óta tartó fejlesztések keretében teljes rekonstrukció valósul meg, amely a majorság összes épületét, a karámokat, a színeket, a zöldterületek egyaránt érinti.

A jelenlegi pályázati forrásból a fejlesztés befejező, harmadik ütemét hajtják végre a tervek szerint 2014 nyaráig. A majorságban tavaly jelentős turisztikai fejlesztés készült el egyebek között gazdálkodástörténeti kiállítással.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronból is: szülésturizmus indult a határon túlra

Már nemcsak abortuszra, de szülni is egyre több nő "jár" Ausztriába. Tovább olvasom