Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Elszegényedés vagy esély- teremtés?

Sopron - A „Területi egyenlőtlenségek, elszegényedés vagy esélyteremtés?" című előadással ma délután 5-kor kezdődik a Területfejlesztési Szabadegyetem új sorozata a Pannonia M. Hotelben.
A területi egyenlőtlenségek, a leszakadás szociológiai kérdésköre mai megvitatása mellett novemberben a cigányság helyzetelemzése, majd a „Gondoskodó Falu Program" tapasztalatai is napirendre kerülnek az NYME Közgazdaság-tudományi Kar, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség – és a fejlesztési tanács – közös kezdeményezésében meghirdetett szabadegyetem előadás-sorozatában. A tervek szerint Győrben és Mosonmagyaróváron is szerveznek hasonló fórumokat.

– Neves előadóink egy olyan Magyarországot mutatnak be, amelyet sokan talán nem is ismernek, de az is lehet, hogy egyszerűen tudni sem akarnak róla – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján dr. Fábián Attila dékánhelyettes, főszervező. – E félévben a szabadegyetem vendégei között elismert művészeket is köszönthetünk – így például Jónás Tamás Herder-díjas cigány költőt, Pettendi Szabó Péter fotográfust –, akiknek alkotásai révén a felvázolt problémák más megvilágításba kerülnek, érzékletesebbé és ezáltal emberközelibbé válnak.

Olvasóink írták

  • 1. ESÉLY-ELSZEGÉNYEDÉS 2008. október 22. 07:41
    „ESÉLYTEREMTÉS EGÉSZ BIZTOSAN NEM!

    ELSZEGÉNYEDÉS-NA ENNEK AZTÁN VAN ESÉLYE ITT MAGYARORSZÁGON!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyi az annyi? - becsüsnap szombaton!

Nem tudod a mennyit ér a nagyanyódtól örökölt porcelánváza vagy a vaterán vásárolt festmény? Akkor… Tovább olvasom