Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Elkapták a gázolajtolvajokat

A soproni nyomozók elkapták azt a két balfi fiatalembert, akik alaposan gyanúsíthatók kamionok és ipartelepek gázolajkészletének megcsapolásával.
Hosszas nyomozati munka után tegnap az éjszakai órákban a Soproni Rendőrkapitányság munkatársai Balfon lecsaptak arra a többszörösen büntetett előéletű két fiatalemberre, akik december közepétől gázolajlopással egymillió forintos kárt okoztak.

Leszívták a gázolajat

– December közepe óta megszaporodtak azok a bejelentések, amelyek parkoló kamionok, tehergépkocsik tankjaiból és ipartelepek készletéből nagy mennyiségű üzemanyag leszívásáról szóltak – utalt a megoldott bűnügy hátterére Lőrincz Zoltán őrnagy, a kapitányság nyomozó alosztályának vezetője. – Esetenként száz, vagy annál is több liter üzemanyagot vittek el ismeretlenek. A nyomozati munka eredménnyel járt, látókörünkbe került egy 27 és egy 31 éves balfi férfi, akiket vagyon elleni bűntettek miatt már többször is elítélt a bíróság.

Eljátszották a pénzt

A nyomozók az éjszakai órákban fogták el a gyanúsítottakat. A házkutatás során betörésre alkalmas eszközöket, továbbá több mint hatvan olyan kannát, hordót foglaltak le, amelyeket a bűncselekmények elkövetésénél használtak. A nyomozás eddigi állása szerint a két férfi az üzemanyagok értékesítéséből származó pénzt nyerőautomatákon játszotta el. Ügyükben lopás miatt indult büntetőeljárás.

Felkeresik a vásárlókat is

– Az elkövetkezendő napok feladata lesz, hogy felkeressük és kihallgassuk a lopott gázolaj vevőit. A jóhiszemű vásárlók ellen nem feltétlenül indul eljárás – folytatta az alosztályvezető. – Éppen ezért várjuk önkéntes jelentkezésüket is.

Az egyik gyanúsított házában profi módon berendezett indiaikender-ültetvényt is találtak a rendőrök. A közel kétszáz tövet lefoglalták. A termesztő ellen kábítószerrel való visszaélés miatt is indult eljárás. A két férfit a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette. Kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonysági gálaest a rák ellen

„ A rák ellen, az emberért, a holnapért!” Alapítvány jótékonysági gálaestre hívja a… Tovább olvasom