Kisalföld logö

2017. 05. 23. kedd - Dezső 14°C | 24°C Még több cikk.

Elhanyagolt a fertődi játszótér

Lehetetlen dolognak tartják a kisgyermekes szülők, hogy az évek óta elhanyagolt süttöri játszótér az enyészet jeleit mutatja.

Az új önkormányzat ígéri, a jövőben nagyobb figyelmet fordítanak a fenntartásra.

Menthetetlenül pusztul a nyolc éve átadott süttöri játszótér. A drótkötél csúszda lánc nélkül árválkodik, a famozdony mintegy nyolcvan centiméteres fakéménye sincs meg, darabjaival dobálóznak a nagyobbak.

A kémény helye balesetveszélyes a kicsik számára, s más falétesítmények sincsenek jobb állapotban. Van, amelyik meg is dőlt, s van, amelyikből kiállnak a csavarok. Mindennek, csak európai színvonalúnak nem mondható a homokozó: gyomok teremnek benne, s inkább egy gazos, elvadult földterületnek, mint gyerekek vidám játszóhelyének tűnik.

A süttöri játszótéren nem csak a famozdony állapota elfogadhatatlan. Tavasszal kezdődik az általános felújítás.
A süttöri játszótéren nem csak a famozdony állapota elfogadhatatlan. Tavasszal kezdődik az általános felújítás.

– A játszóteret 2002-ben, a Velux nagyvonalú támogatásával hozták létre. Az ünnepélyes átadáskor az is tisztázódott, hogy a létesítmény fenntartása az önkormányzat feladata lesz – tudtuk meg Selyem Attila kétgyermekes apukától. – Ehhez képest a közterületet senki nem gondozza, ezért pusztult le ennyire a játszótér. A homokozót jómagam szoktam tavasszal kigazolni, felásni, mert nem bírom elnézni, milyen szörnyű állapotok uralkodnak ott. Az elmúlt években mi, kisgyermekes apukák nem is egyszer felajánlottuk a városvezetésnek, hogy társadalmi munkában rendbe hozzuk a játszóteret, csak a szükséges anyagokat biztosítsák hozzá, ám az illetékesek pénzhiányra hivatkozva állandóan elutasították a kérésünket.

Nem mondható európai színvonalúnak a fertődi játszótér homokozója.
Nem mondható európai színvonalúnak a fertődi játszótér homokozója.

– A probléma megoldása érdekében az újonnan felállt önkormányzat a következő hetekben általános felülvizsgálatot kezdeményez Fertőd játszóterein – közölte Kocsis Ferenc polgármester. – Konkrétan számba vesszük a feladatokat, teendőket, s a tél elmúltával fogunk majd a felújítási munkákhoz. A legfontosabb, hogy balesetmentes, igényesen kialakított és megfelelően karbantartott játszóterek álljanak a gyermekek rendelkezésére. 

Olvasóink írták

 • 5. atirita11 2010. november 15. 19:23
  „Látod Durva ez a szomorú hogy még ezt sem tudják. Mindig csak azt hajtogatják hogy nincs pénz de akkor én azt kérdezem mért járnak a volt vezetők lukszus autókkal és mért van nekik háromszor akkora házuk mint egy átlagos embernek. Csak nem több jutott nekik mint kellene??????????? Ja és a komunális adó hova megy, mikor elvileg város fejlesztési célra kéne fordítani. De mi fejlődést nem látunk csak egy hamar gyorsan össze csapott sétáló útcát amin a kutya sem fog sétálni.”
 • 4. lakoss1 2010. november 12. 15:45
  „szabo79,........szerintem is jelentkezzetek !sőt,nekem is lenne 1 javaslatom! Hívjátok fel azokat a polgárokat,akik képviselőjelöltek voltak,és nemjutottak be.Ők akartak a legtöbbet tenni a városért,biztos vagyok benne,hogy mki ott lesz,mind a huszonvalahány(:-PPP )Úgyis ingyen akartak dolgozni,társadalmi munka.Persze a társadalmi-munka ezzel nem fog véget érni,írjuk,hogy ki,és mikor mennyit dolgozott Fertődért önzetlenül,és 4 év múlva előveheti (kinek milye lesz).
  Selyem benne vagy az újságban :-DDDDDDDDDD”
 • 3. durva 2010. november 13. 15:21
  „nem tud hozzá szólni mert azt sem tudják, hogy ott van játszótér!”
 • 2. Szabo79 2010. november 12. 10:07
  „Lenne egy javaslatom: fogjunk össze és segítsünk felújítani. A legegyszerübb az lenne, ha az Önkormányzat felmérné tételesen milyen munkákra és anyagokra van szükség, feltenné a város honlapjára és ki-ki ereje és lehetösége szerint jelentkezhetne a feladatra.”
 • 1. atirita11 2010. november 12. 17:37
  „Ehhez szóljon hozzá az elmúlt 8 év vezetősége!!!!!!!!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni fúvósok - A 25. szilveszteri koncertre készülnek

Soproni ősbemutató, csárdás, operettegyveleg, könnyűzenei válogatás és pattogó indulók sora hangzik majd el a soproni fúvósok hagyományos szilveszteri hangversenyén az MKB-arénában. Tovább olvasom