Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Elégtétel Bozsvárinak

Tiszta lappal kezdheti az évet Fertőszéplak vesztegetéssel gyanúsított polgármestere.

Tiszta lappal, nyugodt lelkiismerettel láthatott hozzá a 2005-ös év feladataihoz Bozsvári István. Fertőszéplak polgármesterét ugyanis még az elmúlt év őszén felmentette a bíróság egy ellene indult vesztegetési ügyben, a megyei rendőr-főkapitányság pedig egy másik olyan eljárást szüntetett meg – bűncselekmény hiánya miatt –, amelyben szintén „érdekelt" volt.

– Az elmúlt években minden ellenem felhozott ügyben hangoztattam ártatlanságomat – jelentette ki Bozsvári István. – Nem tagadom, elégtételt érzek, hiszen kiderült, alaptalanul vádoltak. Senkinek sem kívánom azonban, hogy ilyen élethelyzetekbe kerüljön.

– Ma már a legfontosabb, hogy végleg lezárultak az ellenem indított eljárások, és minden energiámat a falu vezetésére összpontosíthatom. Az új képviselő-testülettel összhangban dolgozunk, így személyi ellentétek már nem gátolják közös munkánkat.

Mint erről a Kisalföldben beszámoltunk (legutóbb 2004. augusztus 3-án, Feljelentették a polgármestert címmel), többször is feljelentették Bozsvári Istvánt. Az első ügy szálai még 2002-re nyúlnak vissza, amikor egy kft. vesztegetéssel vádolta meg. Az ügyészség vádat emelt ellene, de a bíróság bizonyítottság hiánya miatt lezárta az ügyet. Még tartott a bírósági procedúra, amikor földlopással gyanúsították meg, de mint a rendőrségi nyomozás során kiderült, alaptalanul. Mindeközben feloszlatta magát a fertőszéplaki képviselő-testület, mert erkölcsi kifogásai voltak a falu első emberével szemben. A 2004-es időközi választáson aztán kiderült, a helyiek többsége mellette áll, így ismét ő lett a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Januári tavasz

Az igazi kemény fagyok eddig elmaradtak, az utóbbi napokban plusz tíz Celsius-fok körül jár a hőmérő higanyszála. Hogy mit hoznak a következő hetek, hónapok, még nem lehet tudni, de ha tovább melegszik az idő, később nagy árat fizethetünk az enyhe télért. A korábbi években többször is előfordult a mostanihoz hasonló időjárás. Tovább olvasom