Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Egyeztetett a holding az Ibolya útiakkal

Sopron - Egyeztetett a Sopron Holding a távhő-szolgáltatási díjakról a leválás gondolatával foglalkozó Ibolya úti tömbök lakóival. Megállapodás egyelőre nem született, a lakók írásban kérnek ajánlatokat.
A fűtési energia költségeinek csökkentési lehetőségéről tartottak tájékoztatót az Ibolya útiaknak a Sopron Holding szakemberei. (Előzmény: Leválik a távhőről az Ibolya út? Kisalföld, 2008. május 26.) A megkérdezett lakók elmondták, elhangzott, hogy a távhődivízió a város összes hőfogyasztói rendszerét átvizsgálja és megpróbálják csökkenteni az épületek energiafelhasználását. Szó volt arról is, hogy a lakónegyedben a holding mérsékli a távfűtési díjakat, ugyanakkor ötéves hűségnyilatkozatot kellene aláírni az érintetteknek.

A holding és az E.ON Energiatermelő Kft. tárgyalásokat folytat a tényleges teljesítményalapú elszámolásról, amely alapján a rendelkezésre állási díj jelentősen csökkenhet. Felvetődött annak gondolata is, hogy végső esetben a tömbök közvetlenül az Energiatermelő Kft.-től vegyék meg a hőt, hiszen akkor nem a termelő és a szolgáltató közötti szerződéses ár, hanem a lakossági gázár lépne érvénybe, amely jelenleg alacsonyabb a szerződésesnél. Ez a különbség azonban a gázáremelések következtében csökkenhet, hangsúlyozta az egyik hőbeszállító képviselője.

– Az Ibolya útiak vegyesen fogadták az elhangzottakat – mondta Kirschner Attiláné közös képviselő. – Nem kaptunk választ arra, mi lesz konkrétan az úgynevezett hőveszteséggel, amely mindig is érzékenyen érintette az Ibolya út 5–7. lakóközösségeit. Átalánydíjas fizetés lehetősége is szóba került: ez esetben – egy átlagos lakásban, átlagos feltételek mellett – télen-nyáron havonta 14 ezer forint körüli összeget fizetnének az Ibolya útiak, alapdíjjal együtt, év végi elszámolással. Ezeket az ajánlatokat többen csak üzleti fogásnak tartják.

– Az ajánlatok között szerepelt olyan változat is, hogy a jelenleg havi 5900 forintos készenléti díjat mintegy negyven százalékkal csökkentenék – vette át a szót Nagy Józsefné, két Ibolya úti tömb közös képviselője. – A jelenlévők többségének az volt a véleménye, hogy az elhangzottakról a holding írásos ajánlatot tegyen, amit a tervezett egyedi fűtést megvalósító kivitelező cég ugyancsak írásos anyagával vetnénk össze. Csak ezt követően dönthetnének a lakástulajdonosok.

– A javaslatok arról szóltak, hogy a lehetőségek jobb kihasználásával, elemzések, alternatívák készítésével rövid és hosszú távon is a távfűtés előnyösebb lehet az egyedi vagy a közösségi gázfűtésnél – nyilatkozta a tájékoztatóval kapcsolatban Kuslics Balázs, a városháza sajtóreferense. – A városvezetés és a Sopron Holding Zrt. vezérigazgatója tárgyalást kezdeményezett a holding legnagyobb energiabeszállítójával a távhőszolgáltatás rendszerének hatékonyabbá tétele érdekében. A városban több üzleti vállalkozás agitálja a lakóközösségeket a távhőről történő leválásra. A városvezetésnek az a véleménye, hogy az érintettek a döntés meghozatalánál legyenek tekintettel a megkezdett tárgyalásokra.

Olvasóink írták

 • 4. Farkas Zsolt 2008. június 19. 13:26
  „Tisztelt hozzászólók!

  A leválásnak több lehetősége is van. Az oldalunkon számos információt találhatnak erről, pl gazdaságossági számítások, környezetvédelmi előírások, engedélyezések, stb

  Tisztelettel: Farkas Zsolt

  www.tavholevalas.hu”
 • 3. bruhahaaha 2008. június 12. 10:23
  „szánalmas.hu = Holding”
 • 2. Szilaj 2008. június 10. 19:59
  „Mi is lefogunk válni a távhőröl... József Attila lakótelep egy részéről van szó. A Holding meg bekaphatja!!! 44000Ft-ot fizettem januárban egy 60nm lakásra! Májusban "csak" 26000-et!
  Ha igaz jövő Januártól-Februártól már gáz lessz nálunk! Csókoltatom a Holdingot!”
 • 1. látó 2008. június 10. 15:11
  „Kettős mérce..Komornoki úr? Most akkor le lehet válni vagy nem..most akkor a helyi rendelet határozza meg a hődíjjat vagy nem?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Medárd és az eső

Sopron - Az elmúlt egy hétben közel 100 milliméter eső esett Sopronban és környékén. A… Tovább olvasom