Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Dr. Sárvári Szabolcs jegyző - Kétszáz munkatársnak lett új főnöke

Dr. Sárvári Szabolcs 2006 óta dolgozik a közigazgatásban, február 23-tól Sopron jegyzője.
  
– Mit lehet tudni a jegyzői állásra kiírt pályázatról? Jól tudom, hogy az öné volt az egyetlen belső jelentkezés?

– Voltak külső pályázók is, a városházáról viszont valóban az enyém volt az egyedüli.

– Kívülről úgy látszott, a nyugdíjba vonult Dobos József az elmúlt években már tudatosan terelgette, úgymond kinevelte utódjának.
– Ebből annyi igaz, hogy több mint három évig együtt dolgoztunk. Minden pályázó egyenlő eséllyel indult.

– Ez nyilvánvaló, persze. És mennyire lesz más a hivatal attól, hogy új jegyző vezeti?

– Nagyon más nem lesz, hiszen alapvetően a törvényi szabályozás alapján működik. Ugyanakkor csakúgy, mint az elődöm, én is a soproniakért dolgozom, szolgálatnak tekintem a munkámat. Az itt élők problémáinak megoldásában szeretnék segíteni legjobb tudásom szerint. Ugyanez igaz a testületre, a közgyűlés munkájára.

Dr. Sárvári Szabolcs jegyzőként a Sopronban élők problémáinak megoldásában szeretne segíteni legjobb tudása szerint. Fotó: Nyikos Péter
Dr. Sárvári Szabolcs jegyzőként a Sopronban élők problémáinak megoldásában szeretne segíteni legjobb tudása szerint. Fotó: Nyikos Péter


– Utoljára citálom ide az elődjét, de ő a búcsúinterjújában megemlítette, hogy gyakran kellett politikusi erényekkel rendelkeznie. Ön is hasonló alkat?

– A munkánk egy részét kétségtelenül közéleti erőtérben végezzük. A jegyző köztisztviselő, kizárólag a törvényességgel foglalkozik, az államigazgatásban pedig hatósági feladatokat lát el.

– Ebben a munkában mennyiben kell a csapatra támaszkodnia?

– Teljes mértékben. Egyedül nem sokra mennék. Annyira szerteágazó, több szakterületet felölelő a feladat, hogy ezt csakis felkészült szakemberekből álló apparátussal lehet elvégezni.

– A laikusok néha túl nagynak látják ezt az apparátust...

– Sopronban közel hatvanötezer, bejelentett lakcímmel rendelkező ember él. Sopron megyei jogú város, ezzel járó hatáskörrel. Ráadásul az infrastruktúra is eléggé széttelepült.

A fejlesztések, a pályázatok, a beruházások hatalmas adminisztratív teherrel járnak. A központi közigazgatás is több feladatot utal jegyzői hatáskörbe, mindezért szükség van a kollégákra. Kétszáz ember tartozik a hivatalhoz, mindnyájan munkával töltik a napi nyolc órát.

Névjegy


Dr. Sárvári Szabolcs 42 éves, Győrben érettségizett. Gyógytornászdiplomát szerzett az egészségügyi főiskolán 1995-ben, de még tanulni akart, ezért elvégezte a jogi egyetemet is.

2006-tól egy évig Agyagosszergény jegyzője volt, Sopronba kerülve végigjárta a ranglétrát. Jogi szakreferensként kezdte, majd szakvizsgázott és jogtanácsosként folytatta. 2011-től aljegyző, 2015. február végétől jegyző.

Nős, két gyermeke az Orsolya-gimnázium diákja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Férőhelybővítés Bánfalván – közel ötszáz négyzetméter pluszban

Közel százötvenmillió forintos beruházásnak köszönhetően kibővült a bánfalvi óvoda. Az új… Tovább olvasom