Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

Deák tér: Kezdődik a teljes felújítás

A FÉSZ Rt. nyerte a soproni Deák tér kivitelezésére kiírt pályázatot – tudtuk meg Hruby József alpolgármestertől.

A Deák tér kivitelezésére kiírt pályázatra végül két cég jelentkezett: a FÉSZ Rt. és a Csengery utcát is építő zalaegerszegi Hoffmann Rt. Abban az esetben, ha semmilyen váratlan esemény nem jön közbe, akkor áprilisban a nyertes FÉSZ Rt. elkezdheti a Deák tér rekonstrukcióját.

– Elvben 2007. június 30. a Deák tér átépítésének határideje, de érdekes módon mindkét pályázó azt vállalta, hogy idén szeptember harmincadikára befejezik a munkálatokat – mondotta Hruby József. – Igaz, a pályázat kiírásakor még úgy gondolkodtunk, hogy a munkaterületet márciusban átvehetik. A közbeszerzési eljárás azonban elhúzódott, de úgy vélem, nincs akadálya annak, hogy az év végére birtokba vehessük az „új" Deák teret, de elképzelhető, hogy néhány kertépítési munka tavaszra marad.

A Deák tér felújítása az eredeti tervek és program szerint valósul meg. Mint ismert, az építési engedélyt ugyan megfellebbezték, de a megyei közigazgatási hivatal zöld utat adott a rekonstrukciónak. A Kisalföld információi szerint a jogvita még nem zárult le, most a közigazgatási hivatalt perlik, de ez már nem befolyásolja a rekonstrukciót.
Mint ismert, a regionális operatív program támogatásával, mintegy 660 millió forintba kerül a tér „faltól falig" való átépítése. Ebben nem szerepel a volt „felvonulási téren" kialakításra kerülő turisztikai centrum, amely Phare-pénzből épül. Ez külön pályán fut, jelenleg tart a beérkezett három pályázat elbírálása.

– Annak ellenére, hogy a turisztikai centrumnak még nincs meg a kivitelezője, reményeink szerint elkészül az év végére, így határidő előtt átadhatjuk a megszépült és funkciójában is megújult teljes Deák teret a város lakosságának – összegzett Hruby József gazdasági alpolgármester.
Miközben az építők hamarosan birtokba veszik a teret, annak néhány házára tegnap plakátok kerültek, amelyeken azt tudatják, hogy április 4-én békés tüntetés lesz a Deák tér védelmében. Hogy ki(k) áll(nak) a háttérben, nem lehet tudni, mert a plakátokon „A ház lakói" aláírás szerepel.

Kapcsolódó anyagok >>

Deák tér: átgondolják a terveket (2005-01-08) >>
Kezdődhet a Deák tér felújítása (2005-06-16) >>
Szebb napokra vár a Deák tér (2002-06-16) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több gyűjtősziget lesz a városban

Az öt hulladékudvar egyikét áthelyezik, a gyűjtőszigetek száma pedig emelkedhet – erről is… Tovább olvasom