Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Csak a kislány élte túl

„Rohantunk az árokba csúszott autóhoz, amiből a kislány sírását és halk nyöszörgését lehetett hallani."

– Az biztos, hogy gyorsan mentek, mert minket még a falun belül is megelőztek – mondták el a közvetlenül mögöttük haladó autó utasai. – Egy pillanat alatt történt az egész, villámgyorsan kellett elrántanunk a kormányt Újkérről kiérve, hogy mi ne szaladjunk bele a kipördült teherautóba.

A bécsi kirándulásra készülő siófoki fiatalok végül az árokban landoltak, onnan rohantak az összetört Hondához.
– A legszörnyűbb az volt, amikor szembenézett velünk a hátulra beszorult kislány. Magánál volt, sírva az édesapját szólítgatta, és próbálta elérni a kezével.

A fiúk a teherautó sofőrjétől hoztak egy feszítővasat, de a tizenkét éves kislányt és szüleit végül csak a tűzoltók tudták kivágni a csomagokkal telepakolt autóból. A kiérkezett mentők a 45 éves nőnek és az 50 éves férfinak már csak a halálát tudták megállapítani, a végig öntudatánál levő gyermeküket súlyos sérülésekkel a soproni Erzsébet-kórházba szállították, az intenzív osztályon ápolják.

A rendőrségi szakvélemény a szemtanúk megállapításait erősíti meg.
– Az út- és látási viszonyokat figyelmen kívül hagyva vezette a gépjárművét a Honda ötvenéves sofőrje – mondta el a Kisalföldnek Kanyó Barnabás alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság megbízott közlekedésrendészeti osztályvezetője. – Az Újkér utáni enyhe kanyarban előzésbe kezdett, megcsúszott, és a szemből jövő Volvo tehergépkocsihoz csapódott.

A 84-es főutat csütörtök ön fél tizenegytől délig, a baleset helyszínelésének idejére teljes szélességében lezárták, később fél sávon újraindították a forgalmat, illetőleg Egyházasfalu felé terelték el. Az összetört kiskocsi mellett letakart, élettelen testek talán óvatosabb vezetésre intették a csúszós utakon hóesésben közlekedőket...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A GySEV dél felé terjeszkedik

A közelmúltban ellentmondásos hírek jelentek meg arról, hogy a GySEV átveszi a Szombathely–Szentgotthárd vasútvonalat. Úgy tűnik azonban, eldőlt a kérdés, mert egy sajtótájékoztatón már tényként hangzott el: az állam 35 évre adja a bérbe az említett szakaszt. A GySEV Rt. 131 éves történetében a dél felé történő terjeszkedés az egyik legnagyobb stratégiai lépés. Tovább olvasom