Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Civil kezdeményezésre épült a kilátó

Évről évre gyűjtöttek pénzt 1995 óta a sörházdombi mulatság résztvevői a közelmúltban átadott sörházdombi kilátóra.
Lakossági kezdeményezés előzte meg a sörházdombi kilátó megépültét. A környék lakói immár tizenegy éve gyűjtöttek a hagyományos sörházdombi mulatságon, a sörházdombiak bankszámláján idénre végül több mint félmillió forint gyűlt össze.

– 1995 óta vált bevett szokássá, hogy a mulatság résztvevői belátásuk és lehetőségeik szerint adakoztak, kezdetben pihenőparkra, később a lebontott kilátó újbóli megépítésére gyűjtöttünk – mondta el Egresits Andorné, aki felkarolta a kezdeményezést és intézte a pénzügyeket. – Szerettünk volna visszaadni a városnak valamit abból, ami ennek a környéknek a bája volt, hiszen sok soproni töltött kellemes perceket a valamikori kilátóban és az azt övező erdőben.

A sörházdombiak, miután már több mint félmillió forintjuk összegyűlt, felkeresték Walter Dezső polgármestert azzal, hogy felajánlják az összeget a városnak oly módon, hogy abból a környék kapjon valamit. A polgármester támogatta az elképzelésüket. – A korábbi kilátót 1982-ben lebontották, de most terveztek ide egy újat – tette hozzá Egresits Andorné. – A költségek jelentős részét a Tanulmányi Erdőgazdaság állta, mi őket támogattuk az adományokkal. Szemben lakom a kilátóval, és azt tapasztalom, hogy az átadás óta a kirándulók, soproniak és turisták szívesen másznak fel a nyolc emelet magas építménybe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar szüret Ausztriában

Örülhetnek a Sopron környéki és burgenlandi szőlősgazdák, a sok napsütés idén szép termést, jó minőségű bort ad. A szüret sok helyen már megkezdődött, a Ruszt (Rust) melletti szőlőkben éppen a fehér muskotály kerül a vödrökbe. Itt nem ritka a magyar szó, a tizenöt fős társaságnak legalább a kétharmada Sopronból vagy Szombathelyről jött dolgozni. Tovább olvasom