Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Cégéreket, padokat, járműveket terveztek az egyetemisták

A városközpont értékmegőrző megújítása nevét viselő projekt részeként fórumot tartottak csütörtökön az egyetem alkalmazott művészeti intézetében.

Hallgatók, oktatók és az önkormányzat képviselői között folyt a diskurzus a hallgatók munkáiról. Az egyetem és az önkormányzat közötti megállapodás részeként ugyanis a diákok időről időre terveket tesznek a város asztalára, elgondolkodnak azon, mi mindent alakítanának át vagy szépítenének meg Sopronban.

Szentpéteri Tibor iparművész, egyetemi oktató mint témafelelős elmondta, korábban az építészhallgatók készítettek terveket, ők képzeletben a város szinte valamennyi üresen álló telkét beépítették. Most a formatervezők voltak soron, ők inkább esztétikai beavatkozásokról gondolkodtak. Cégéreket, padokat, járműveket terveztek. – Kézenfekvő az együttműködés a város és az egyetem között, örömteli lenne, ha meg is valósulhatna valami a tervekből – fogalmazott Szentpéteri Tibor.

Olvasóink írták

  • 1. qqriq39 2011. október 13. 22:46
    „Tisztelt Szentpéteri Úr!
    Megvalósulhatna.Még a várost se kellene bevonni,csak a saját portán "söpörni".Íme : Testvérük,a Közgáz-kar autóinak ingyé´ kapott egy mélygarázst.A biciklik problémájával nem sokat babrál,azok a járdán parkolnak keresztbe,- azt pedig,hogy a gyerekkocsis kismamák,járóbotos öregek,mozgássérültek ott nem férnek el, - az ő személyes problémájuknak tekinti,pontosabban senkire és semmire nincs tekintettel.Hogy a helyszín objektív adottságai miatt nincs jó megoldás? A Kar vezetése sétáljon néhány métert a Liszt felé és vegye szemügyre Schneider órásmester úr felelős,városbarát,kreatív megoldását,és amilyen patrióta pógár ő,még segít is Önöknek,ha megkérik.AVAGY: na,itt lehetnének az amisok esztétikusak,kreatívak,tevékenyek,hasznosak,netán eredetiek is Schneider Úrhoz képest. - Mindez - szerintem - érne annyit,mint a fából kavics,sőt...!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ittasan tört-zúzott Sopronban - 180 napi közmunkára ítélték

Gyorsított eljárás keretében állították bíróság elé a 23 éves soproni fiatalt. Tovább olvasom