Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Bejött önnek az új soproni buszmenetrend?

A Kisalföld Volán Zrt. szerint tetszik az utasoknak a módosított soproni menetrend. És önnek? Írja meg véleményét.

Augusztus 1-től Sopronban egyes vonalakon integrálták a helyi- és a helyközi autóbusz menetrendet. Ennek révén az eddigi egy vonalon (Sopron - Fertőrákos) kívül további négy járaton (Sopron - Balf - Kópháza; Kapuvár, Sopron - Harka; Sopron - Ágfalva, valamint a Somfalvi útra közlekedő helyközi munkásjáratokon) Sopronban a helyközi járatokat helyi jeggyel és bérlettel is lehet utazni.

- Az utazóközönség alapvetően pozitívan fogadta a változásokat, a beérkezett panaszok száma minimális volt - kezdte a beszámolót Pócza Mihály, a Kisalföld Volán Zrt. vezérigazgatója. - Az Ágfalvi úti lakótelepen viszont problémát okoz az autóbusz-állomás irányú megállóhely jelenlegi, alacsony szintű kiépítettsége A megállóhelyek nem társaságunk hatáskörébe tartoznak. A problémával kapcsolatban már felvettük a kapcsolatot az illetékesekkel, és ígéretet kaptunk a helyzet mielőbbi rendezésére.

Önnek tetszik a módosított menetrend? Írja meg véleményét itt a fórumon, vagy küldje el az online@nyugatmagyar.hu email címre. A felmerülő problémáknak portálunk utánajár.


Pócza Mihály hozzátette, pozitív visszajelzések érkeztek a balfi vonal integrálásával kapcsolatban. Az új menetrend szerint az autóbuszok Balfon át egészen Kópházáig közlekednek, ezáltal jobban feltárják Kisbalfot. Továbbá új kapcsolatokat biztosítanak a Kópházáról induló utasok számára is (például Anger rét, balfi szanatórium). A vonalon a korábbi, régebbi típusú autóbusz helyett új, alacsonypadlós autóbuszok közlekednek. A járatok pedig közvetlenül elérhetővé teszik a balfi szanatóriumot. Az új megállóhely kezdettől fogva jelentős utasforgalmat bonyolít le, ugyanakkor problémát okoz, hogy a személygépkocsik alkalmanként beállnak a megállóba. Ez ügyben már kérték a rendőrség segítségét.

Mint megtudtuk, az új menetrend további előnye, hogy vasárnap minden órában közlekedik autóbuszjárat Balfra, valamint Kópházáról 22 órakor is be lehet utazni Sopronba. Utóbbi lehetőséggel kapcsolatban konkrét dicséret is érkezett társasághoz.

- Természetesen kisebb korrekciók szükségesek lehetnek, ilyen például a balfi járatok menetideje és néhány indulási időpontja. A felmerülő problémákat folyamatosan elemezzük, és a szükséges módosításokat a mielőbbi megoldás érdekében előterjesztjük a soproni önkormányzathoz, illetve az Északnyugat-magyarországi Közlekedésszervező Iroda és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felé - zárta a vezérigazgató.

Olvasóink írták

 • 16. orion1 2011. augusztus 21. 00:35
  „A kópháziak nagyon is érdeklődnek az új Balf felé közlekedő busz iránt, de a 10 km-es bérletük nem elég erre a járatra, és vagy felháborodnak, vagy megsértődnek, de 15 km-es bérletet nem vesznek
  Másik hogy reggel 7:45-re ér be a busz, ami a legtöbb középiskolásnak egy nagy rohanás lesz (régen 30-ra ért be a busz, volt idő átszállni)

  7-es busz valóban bemehetne az Aranyhegyi lakóparkba legalább este néhányszor

  21-es (Ágfalva) busz megáll az Unimas -nál, meg utána 30 méterrel szintén az Unimas -nál??”
 • 15. ferstllajos 2011. augusztus 20. 07:45
  „A menetrend katasztrófa.A várkerületen a jereván felé elmegy egyszerre 3 busz aztán fél órát semmi.Ez óriási.A buszjegyről meg ne is beszéljünk 1 megálló 300ft. A lővérekig tejes út is 300ft Négy ember oda-vissza út 2400 ft.Ha autóval megyek lővérek oda-vissza 10km kb 6-7 dl benzin osztva néggyel ha négyen megyünk ki lehet számolni és nem vagyok időhöz kötve.Mikor jön mikor megy vagy elment.”
 • 14. csincsila 2011. augusztus 19. 17:14
  „9400Sopron csatlakoznék a 15-ős busz problémához. Én azt nem értem,hogy délelött miért nem közlekedik. Pont az inkubátorház nyitvatartási idejében. Így a7-es buszrol még jócskán lehet gyalogólni.Hol itt a logika?”
 • 13. katica68 2011. augusztus 19. 16:09
  „Én itt lakom az Ágfalvi lakóparkban és ilyen rossz menetrenddel még nem találkoztam!A busz Ágfalva felöl hol óra-10-kor,hol óra- 24-kor jön,tehát a kiadottól eltérően korábban vagy később(a későbbi nem annyira bosszantó)A felszállási lehetőség katasztrófális lesz rossz idő esetén!Gumicsizmát oszt a VOLÁN ingyenesen eső esetén?Korábban legalább időnként körbe ment a busz a városon ,12-es jelzéssel)Mostantól a közel 300ft-os jeggyel kb 3km-t utazom,míg a Löverekből a Jereván lakótelepig (kb 12km),vagy vissza egy jeggyel átszállás nélkül megtehetném,ha ott laknék.!A vasútállomásig pl egy taxi majdnem ennyi pénzért kivisz!(2 menetjegy-570Ft).Amúgy csatlakozom az előttem szólóhoz,mert ősztől az iskolások és más lakóparki lakosok a pénzükért állóhelyet kapnak!”
 • 12. vízibicikli 2011. augusztus 19. 13:09
  „Nekem már az is megfordult a fejemben, hogy esetleg a 7-esnek és/vagy a 15-ösnek kéne betérnie a Lehár-lakóparkba, jövet-menet. A Magyar utca felé az Ikva hídja után befordulna a Lehár Ferenc utcába (ami ugyan meglehetősen szűk és 30-as övezet), lehetne egy megálló valahol a Kálmán Imre u. magasságában, majd Mészverem u.-Thölöly tér-Csóronfalvi u.-Kuruc krt.-Fraknói útvonalon térne vissza a Fapiacra (a templomhoz a Fraknóin állna meg, tehát a mostanihoz képest nem maradna ki megálló). Ez egy kb. 5-6 perces kitérő. Visszafelé hasonlóan.

  Mivel a Lehár-Híd utca kereszteződés meglehetősen szűk (és még annál is forgalmasabb, ezért nehéz ki-/bekanyarodni), ezért esetleg a Bella Lajos-híd is szóba jöhetne, bár nem tudom most így hirtelen, van-e rajta súlykorlátozás. Utána a 7-es mehetne a Balfin vissza a Híd utcára, a 15-ös meg akár az elkerülőn is, vagy az is vissza a Balfin, de ekkor ki kéne alakítani a szociális otthon környékén még egy megállót, hiszen a mostanit nem érintenék...

  A jelenlegi menetrend szerint a 7-es meg a 15-ös csak pár perc eltéréssel követik egymást a Híd utcában, ami nem túl praktikus. Ezzel a betérővel távolabb kerülnének egymástól, feltéve, hogy a 15-ös a betérőhöz szükséges idővel előbb indulna az Aranyhegyről. Az órás ütemébe talán még pont beleférne a megnövekedett menetidő.”
 • 11. IkvaHírLACEE 2011. augusztus 19. 09:56
  „És ha már feltétlen meg kell lennie a 23-as busznak, esetleg visszafelé az Autóbusz-állomás helyett mehetne a Sopron Plazához.”
 • 10. mindigatutit 2011. augusztus 19. 09:45
  „5-ös
  másnak meg más a jó.lehet,hogy te délben hozod el a gyereket lehet a másik 1-kor ,akkor annyak is legyen egy külön busz?”
 • 9. fickó 2011. augusztus 19. 09:37
  „Szerintem is több járat kellene a kuruc-dombra”
 • 8. falcobiarmicus 2011. augusztus 19. 07:18
  „IGEN TELJESEN EGYETÉRTEK! ELAVULT A 11-ES HELYIJÁRAT MENETRENDJE!
  SZÍVESKEDJENEK MEGNÉZNI MEKKORÁT FEJLŐDÖTT AZ A TERÜLET!
  NEM ELÉG AZ ÓRÁNKÉNTI MENETREND,ÉS VALÓBAN A KÓRHÁZNÁL 20-25 EMBER SZÁLL FEL
  EGYSZERRE A 8.10-ES BUSZRA. DE EZT A SOFŐRÖK MIÉRT NEM JELZIK?
  VALÓBAN SOKAT DUMÁLNAK A LÁNYOKKAL (TISZTELET A KIVÉTELNEK)”
 • 7. Anast 2011. augusztus 19. 03:29
  „Igazából én az iskolakezdésre leszek kíváncsi hogy hogy fogják megoldani pl.:Ágfalvi/lakótelepi busz-t konkrétan a tömegnyomorra gondolok ami ilyenkor szokott lenni”
 • 6. zoltee 2011. augusztus 19. 01:53
  „Menetrend? Új? Nem teljesen mindegy, mi áll benne? "A Menetrend csak tájékoztató jellegű!" a busz majd jön, amikor jön, és megy, amikor megy.

  (az idézet a cég egyik diszpécserétől származik...”
 • 5. Odenburg 2011. augusztus 18. 23:27
  „Tisztelt Pócza Mihály!
  Sajnálatos módon a 11 -es helyi járat vonalán nem veszik figyelembe, hogy mekkorát fejlődött ez a városrész.
  (gondolok az Apáca kert beépítésére ,és a Lehár F. utca és a folyó közti lakópark beépítésére) Többszörösére emelkedett a lakosság , gyermekek és fiatal családok szám, a 90-es évek óta.
  A busz menetrendje viszont nem változott a délelőtti órákban még mindig óránként közlekedik, sajnos sokszor előfordul, hogy késik vagy kimarad annak ellenére, hogy csak óránként jár.
  Iskola idején nagyon zsúfolt a busz és még a kórházháznál is nagyon sokan szállnának fel, mert a 20-as busz ritkán jár vagy a Tescóhoz megy.
  Annyit szeretnénk legalább elérni, hogy délelőtt induljon a Jerevánról 8.25-kor is busz a Thököly térre, mert elkísérjük a gyerekeket oviba, iskolába, nyilván a 7.55 órakor induló busszal nem tudunk vissza jönni és 1 órát kell várakozni, mert a következő busz csak 8.55-kor jön .
  Valamint nagyon jó lenne, ha a déli óráktól már félóránként közlekedne, 12.25-or már indulna a Thököly térre is busz.
  A gyerekeket délben elhozzuk az iskolából, oviból és szintén várni kell 13óráig, mert nincs busz előbb.
  Talán meglehetne oldani,hogy a 20-as helyi járat amikor nem megy ki a Tescóhoz feljönne a Thököly térre .”
 • 4. 9400Sopron 2011. augusztus 18. 19:36
  „Üdvözlet.
  A 15-ös busz közlekedését kellene felülvizsgálni, már többen jeleztük, de hiába .....
  16-35 kor (!!!!) eljön az utolsó a lőverek felől, uszodából, sportpályáról ezután már nem
  tudnak hazajönni busszal a gyerekek az Ív utca felé !”
 • 3. vagyonőr 2011. augusztus 18. 19:22
  „Szerintem nem rossz, igaz némi finomítás tényleg kell, mint ahogy a cikkben is le van írva. Egyébként tetszik. De az viszont nem hogy az ellen nem tudnak (akarnak) semmit se tenni hogy sok fiatal "lányka" ne ácsorogjon a sofőr mellett, sokszor órákig. Ezáltal soknak elvonja a figyelmét, tapasztaltam!”
 • 2. pusz 2011. augusztus 18. 15:14
  „Tisztelt Pócza Úr!Árulja már el,a megállóhelyek illetékese kicsoda-micsoda?Ha nem államtitok?!Ugyanis lenne egy-két keresetlen szavunk hozzájuk!Öntől pedig azt kérdezzük,mit szólna hozzá,ha az utasok ígéretet tennének arra,hogy meg fogják fizetni a viteldíjat,ha az Önök vonalain megállónak nevezhető megállóhelyek és várók lesznek?”
 • 1. dodolle 2011. augusztus 18. 14:54
  „Ágfalvi lakótelep felé közlekedek, és egyáltalán nem tetszik! Az idősek - a cikkben is említett - buszmegállót egyszerűen nem tudják használni, mert olyan meredeken kell lemászniuk a megállóba, hogy többször kellett már segíteni idős hölgyeknek-uraknak, hogy biztonsággal leérjenek a megállóba. Ha kitörik kezüket-lábukat ki fogja nekik megtéríteni? Így meg battyoghatnak a következő buszmegállóig...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stresszkezelő tréningre mehetnek a soproni ápolók

Csaknem 36 millió forintot költhet dolgozói képzésére a soproni kórház. Tovább olvasom