Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Bejelentés Sopronban: emelik szociális dolgozók béreit

A szociális szférában dolgozók 5-11 százalékos bérpótlékot kapnak jövő januártól - jelentette be Sopronban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

- A kormány az elmúlt szerdai ülésén döntött arról, hogy miután a gyermekvédelemben és a szociális ellátás területén is változások történtek, megalkotják az ezen a területen dolgozók életpályamodelljét - mondta el szombati sajtótájékoztatóján Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

A soproni Tómalom úti Fogyatékos Gyermekek Otthonában a miniszter kifejtette: ennek egyik fontos része az ágazati bérek rendezése. S ebbe a körbe a technikai dolgozók is bekerültek.

- Átlagosan öt-tizenegy százalékos növekménnyel számolhatnak az érintettek - fogalmazott Balog Zoltán. - Ez pénzben számolva 6-17 ezer forintot jelent. A magasabb bért először - januárig visszamenőleg - márciusban utalják. A költségvetésben erre a célra 9,2 milliárd forintot különítettek el.

A miniszter hozzátette, külön munkacsoportot állítottak fel az életpálya modell megalkotására. Ennek vezetője, Soltész Miklós államtitkár lesz. Az első ülést még januárban közepéig megtartják.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban: Szokolay Sándort szombaton kísérik utolsó útjára

December 21-én szombaton vesznek végső búcsút Szokolay Sándortól. A zeneszerző földi maradványait… Tovább olvasom