Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Az épület a fiataloké marad

A gyerekek és a fiatalok semmit sem éreznek meg abból, ha a Gyermek- és Ifjúsági Központ beolvad a Pro Kultúra szervezetébe – mondotta Simon István alpolgármester. Az integrációról várhatóan a jú-
niusi közgyűlésen tárgyalnak.

Úgy tűnik, pont kerülhet a Gyermek- és Ifjúsági Központ (GYIK) körüli vitákra, amelyek az elmúlt hónapokban bontakoztak ki az intézmény sorsát illetően. A június 28-i közgyűlés napirendjén ugyanis szerepel az intézmény beolvasztása a Pro Kultúra Kht. szervezetébe. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy jogilag megszűnik a közhasznú társaság, de az ifjúsági központ megmarad változatlan feladatkörrel.

– Az épület természetesen a gyermekek és az ifjúság szolgálatában áll a jövőben is – jelentette ki Simon István alpolgármester. – Ők a gyakorlatban, a mindennapi tevékenységek során nem találkoznak semmilyen változással, sőt, azt szeretnénk, ha tovább bővülne a ház tevékenységi köre.

Az alpolgármester kifejtette, az integrációt azért látja szükségesnek a városvezetés, mert így hatékonyabban oldható meg ez a feladatrendszer, az érdemi munkából kiszűrhetők a párhuzamosságok – hiszen mindkét kht.-nak részben hasonló a tevékenységi köre –, ugyanakkor a közös igazgatás, pénzügy és adminisztráció révén gazdaságosabbá válik tevékenységük.

– Leépítésről egyelőre nincs szó, de az integráció ezt a lehetőséget is magában rejti – folytatta Simon István. – Az csak a gyakorlatban dől el, hogy a feladatokhoz képest sok vagy kevés a munkatárs.
Abban az esetben, ha a közgyűlés az integráció mellett foglal állást, akkor a szükséges iratok elkészülte után nyújtják be a kérelmet a cégbírósághoz, és csak a bejegyzést követően valósul meg a ma még két egymástól független kht. összevonása.

Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltók: kárelhárítás a vihar után

Kilencszer riasztották a soproni tűzoltókat a térségünk felett átvonult vihar miatt. Sopronban a legtöbb esetben sárban megsüllyedt autók, leszakadt faágak és légvezetékek adtak munkát a kármentőknek. Tovább olvasom