Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Ausztriába tévedt egy magyar bivaly Pomogynál

A nemzeti parkból elkóborolt egy bivaly. Az állatot végül Ausztriában fogták el, és szállították vissza Magyarországra.


Nem mindennapi határátlépés történt a minap a magyar-osztrák határon. Egy bivaly tévedt át a szomszédos országba Pomogy (Pamhagen) térségében. Emiatt a rendőrséget is értesítették, végül egy kábítólövedékkel fogták be.

- Dolgozónk észlelte az állat kitörését, és megkísérelte visszaterelni a gulyához, azonban ez sikertelen volt, mivel az állat a Hanság főcsatornán átúszva Ausztria területére került - közölte portálunkkal Reichl Gábor, a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója. - A Neusiedler See- Seewinkel Nemzeti Park dolgozóinak segítségével nem messze a határtól sikerült befogni és állatszállítóra terelni az állatot. Ezt követően visszaszállítottunk Magyarországra, a Hídi majorba.

Egy ilyen állat kóborolt el. Fotó: fertopart.hu
Egy ilyen állat kóborolt el. Fotó: fertopart.hu


Az igazgató hozzátette, a gulyától való elkóborlás természetesen előforduló jelenség, kiváltképp ha a másik hímivarú állat elveri a jószágot. (Egy bika volt az elkóborló állat is). Az ellenőrizhetetlen eltávolodásnak természetesen a villanypásztor rendszerek veszik elejét. Fent említett esetben azonban meghibásodott a biztonsági rendszer.

Ez sem rendkívüli jelenség, mivel egy ráeső faág zárlatossá teheti, nekifutó vadon élő állatok, péládul gímszarvas, vaddisznó elszakíthatják. Ilyenkor fordulhat elő, hogy nem tudja ellátni a villanypásztor a feladatát.

- Az állatok jelenleg a telelőterületeken tartózkodnak, istállóba nem kerülnek télen sem, csak téli legelőre, vagy legelőkertbe - zárta Reichl Gábor.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ért a Kaleidoszkóp VersFesztivál - fotók

Egy Szlovéniában élő magyar diák, a 17 éves Pál Péter kapta a 15. jubileumi Kaleidoszkóp… Tovább olvasom