Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 28°C Még több cikk.

Asbóth Imre nem tervez gyökeres változtatásokat a Deák téri iskolában

A soproni Deák Téri Általános Iskola igazgatója augusztus elsejétől Asbóth Imre. Elsőként vele beszélgettünk a három intézményvezető közül, akiknek pályázatáról májusban döntött a közgyűlés.

A soproni közgyűlés májusi ülésén úgy határozott, hogy a Deák Téri Általános Iskola igazgatójának Asbóth Imrét nevezi ki.

A soproni születésű pedagógus 18 év után búcsúzik a Lackner Kristóf Általános Iskolától, ahol tizedik éve a tagiskola vezetője.

Mint portálunknak elmondta, világéletében szeretett gyerekekkel foglalkozni, s tudatosan készült a tanári pályára. A győri Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskola után a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolát is elvégezte, majd közoktatási vezető és pedagógus szakvizsgát szerzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Immáron 29 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik.

Asbóth Imre nyolcadikos diákjai körében. Fotók: Sütő László Balázs

A ˝váltás˝ gondolata, miszerint megpályázza a Deák Téri Általános Iskola igazgatói posztját, egy éve érlelődött. Ahogy Asbóth Imre fogalmazott, az, hogy a döntés megszületett, ˝öröm és bánat is˝ egyben, hiszen a régi, megszokott környezetet feladni nem könnyű, de egy újabb szép feladat elé néz. Megkönnyíti helyzetét, hogy épp nyolcadikos osztálya van, akikkel együtt búcsúzik az intézménytől.

Amikor arról kérdeztük, mire gondolt, míg a képviselő-testület titkos szavazással meghozta döntését, elmondta, olyankor már ˝nem jár az ember fejében semmi˝.

- A pályázat a vezetői megbízásra egy hosszú folyamat, amely során többször találkoztam a leendő kollégákkal. Az első esetben éreztem egy ˝egészséges vizsgadrukkot˝, de a legnagyobb visszajelzés, hogy a tantestület később nagy számban támogatott.

˝A szülőkkel egy újfajta kapcsolat kiépítését tervezem˝

- Alapvető változásokat nem tervezek, hiszen egy évtizedek óta jól működő intézmény vezetéséről van szó. Nagyobb hangsúlyt szeretnék fordítani a pályázatírásra, napjainkban ez kiemelkedően fontos. A szülőkkel egy újfajta kapcsolat kiépítését tervezem - együtt kell döntéseket hoznunk -, szeretnék például szülői klubot, vagy több közös rendezvényt.

Az elektronikus osztálynapló bevezetését is jó ötletnek tartom, plusz tájékoztatást ad a szülőknek, de nem válthatja fel a személyes kapcsolatot. Sok egyéb, kisebb tervem van, amit a nevelőtestülettel, fenntartóval, szülőkkel együtt gondolkodva szeretnék megvalósítani.

Akkor leszek elégedett, ha közösen zárunk egy sikeres tanévet, amikor is a nyolcadikos diákok továbbtanulása eredményes lesz, a beiratkozási számok az elvárásoknak megfelelően alakulnak, s tartalmas, tanulmányi sikerekben gazdag tanév áll majd mögöttünk.

Asbóth Imre

˝Büszke vagyok feleségemre és két fiamra˝

- Nagyon fontos számomra a család, a szerető, támogató háttér. Büszke vagyok feleségemre és két fiamra. Feleségem görög szülők gyermeke, 25 éve él Sopronban, s a Német Nemzetiségi Általános Iskolában tanít. Mindkét fiam egyetemista, a nagyobbik közlekedésmérnök hallgató, kisebbik faipari mérnökhallgató - fogalmazott Asbóth Imre, aki elmondta, szeret utazni, Erdély a ˝nagy szerelmek˝ közé tartozik. S akármennyi feladata van, szépirodalom olvasása nélkül nem múlik el napja: Wass Albert, Jókai, Mikszáth... -sorolta.

Olvasóink írták

 • 4. antanyu 2011. június 15. 09:15
  „Jó döntés született.
  Gratulálok a tanár úrnak.
  Sok sikert kívánok!!

  1 volt diákja.”
 • 3. bogabo 2011. június 15. 01:10
  „sütő úr megint alkotott..”
 • 2. Ovinkor 2011. június 14. 23:41
  „Wass Albert, mint kedvenc szépíró? Pedig régen értelmes embernek tűnt.”
 • 1. Lobbo71 2011. június 14. 15:17
  „A cikket megmutathatták volna neki, mielőtt megjelenik. Biztosan szólt volna, hogy a tizedik rövid i.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A soproni hétvége képekben - fotók

Fákat rongáltak meg; fiatal balerinák adtak műsort. S persze bulik Fertőszentmiklóson és Sopronban.… Tovább olvasom