Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Akció: Fogyasszunk felelőséggel és szavazzunk

Jelentős változás az eddigiekhez képest, hogy a támogatásra szánt összeg 2011-ben a duplájára nő és a vállalat megduplázta a kedvezményezettek számát is.

Idén negyedszer indítja útjára jótékonysági kezdeményezését a Heineken Hungária Zrt. A program célja, hogy a söripari nagyvállalat támogassa gyárainak otthont adó városok civil kezdeményezéseit és lehetőséget biztosítson a városlakóknak, hogy maguk dönthessenek a felajánlott támogatás felhasználásáról. Jelentős változás az eddigiekhez képest, hogy a támogatásra szánt összeg 2011-ben a duplájára nő és a vállalat megduplázta a kedvezményezettek számát is. Sopronban 4 millió forintot költenek két helyi szervezet támogatására.

A 2008-ban elindított jótékonysági program alappillére, hogy a Heineken Hungária felelős nagyvállalatként fontosnak tartja, hogy ne csak gyáraival, hanem társadalmi szerepvállalásával is erősítse jelenlétét a helyi közösségek életében. Ezért sörgyártásának egyik fellegvárában, Sopronban a helyi városvezetéssel együttműködve indították el jótékonysági programjukat, melyben a város civil kezdeményezéseit kívánják támogatni. A program fővédnökével, Dr. Fodor Tamás polgármesterrel évről-évre közösen választják ki azt a három civil szervezetet, amelyek közül aztán a lakosok internetes szavazás során döntik el, kik kapják a milliós nagyságrendű támogatást.

A program növekvő népszerűsége indokolttá tette, hogy a vállalat idén nagyszabású újításokat vezessen be: megduplázta a felajánlott támogatás összegét és a lehetséges nyertesek számát is. Ez számokban azt jelenti, hogy Sopronban 2 millió helyett 4 millió forint a támogatás összértéke, a három kijelölt szervezet közül ketten idén pedig biztosan nyerni fognak.

Az újításokkal még inkább szeretnénk hangsúlyozni, hogy felelős vállalatként szívünkön viseljük a város és a helyi szerveződések jövőjét, sorsát és lehetőségeinkhez mérten maximálisan támogatjuk az ott lakók életminőségének javítását. Mindemellett természetesen a játék izgalmát, tétjét is növelni szeretnénk - fűzte hozzá Diós László, a Heineken Hungária Emberi erőforrás igazgatója.

A támogatásra jelölés hosszas kiválasztási folyamat, ahol számos tényező mellett figyelembe veszik a pályázók addigi tevékenységét, a városiak életére gyakorolt pozitív hatását, valamint a megjelölt célkitűzést is. Sopronban idén a három jelölt: Alapítvány a közbiztonságért , Nagycsaládosok Országos Egyesületének Soproni Tagszervezete , valamint Sopron Városi Gyermek és Ifjúsági Alapítvány , akikre a szavazók leadhatják voksaikat.

A jelöltekre szavazni 2011. december 7-én éjfélig lehet a program hivatalos weboldalán, a www.heinekensopronert.hu címen, ahol az egyes alapítványok, illetve a megvalósítandó célok részletes bemutatása is megtalálható.

A nyeremények ünnepélyes átadására Sopronban december 15-én kerül sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VOLT Fesztivál - Kívánj zenekarokat!

Kit látnál szívesen a Szigeten, VOLT-on, Soundon? Már zakatolnak a kívánsággépek! Tovább olvasom