Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

A többség újraindul, hisz sok még a feladat

Sorozatunkban sorra kérdezzük a Sopron környéki települések polgármestereit, indulnak-e újra az őszi önkormányzati választásokon.


Titkovics Pál
Titkovics Pál
Titkovics Pál, Csáfordjánosfa első embere kicsit korainak találta a kérdést, de azért faggatózásunkra elárulta, újra jelölteti magát.

Ugyancsak indul a hidegségi Kovács István is, aki a nemrégiben megtartott falunapon már a település lakóit is tájékoztatta döntéséről. Elmondta, fél füllel már hallott vetélytársakról is, de nem foglalkozik velük, hiszen többen támogatásukról biztosították őt, s biztatják, mérettesse meg magát újra. Folytatni szeretné a megkezdett munkát, konferenciaközpontot, játszóteret építenének egyebek mellett, s a templomfelújítást is szeretnék megvalósítani.

Szigethi István
Szigethi István
– Az elmúlt években Hegykő a Fertő-part meghatározó települése lett. Nyolc évig alpolgármesterként, négy éve pedig polgármesterként segítettem a falu munkáját. Szeretném ezt folytatni, így indulni fogok – fogalmazott Szigethi István, Hegykő első embere.

Egyértelmű igennel válaszolt a kérdésünkre Harka polgármestere, Szabó Károly is, aki elmondta, van még terve, s ambíciója is a további munkához. A tevékenységük gyümölcse a jövőben érik majd be, így erkölcsi kötelességének is érzi, hogy újrainduljon a megmérettetésen s ott legyen a megkezdett beruházások befejezésénél.
Szabó Károly
Szabó Károly


Fertőrákos polgármestere az első választások óta mindig indult és nyert, most sem szeretne szakítani a hagyományokkal.

Palkovits János
Palkovits János
– Kevés olyan pillanat volt az elmúlt két évtizedben, amikor elgondolkodtam azon, érdemes-e folytatni. A rengeteg terv mindig új erőt adott, a településen élők többségétől kapott támogatás ugyancsak segítette a munkát. Büszke vagyok rá, hogy itt élhetek, örülök a közös sikereinknek, s remélem, hasonlóan jó lesz majd a folytatás – nyilatkozta Fertőrákos polgármestere, Palkovits János.

Both József is 1990 óta minden ciklusban elnyerte választói bizalmát. Bár két évtizede dolgozik a településéért, rengeteg terve van még, amit a közeljövőben a testülettel együtt szeretne megvalósítani.

Temető- és ravatalozófelújítás, az utak, járdák rendbetétele szerepel többek között a terveik között.

Újkér polgármestere, Hettlinger Károly is ringbe száll újra, kicsit hezitált ugyan, de végül az igen mellett döntött, korai lenne még a pihenés. Legnagyobb álma, hogy még polgármestersége idején sikerüljön megállítani a falu elöregedését.

A sopronhorpácsi Talabér Jenő is tovább vezetné a települést, pozitív visszhangokat hall a munkájáról, ami megkönnyítette döntését, s egyelőre vetélytársakról sem hallott.

Gyalókán viszont egyelőre úgy tűnik, változik a településvezető személye, hiszen 8 éves polgármesteri pályafutását be kívánja fejezni Tóth Jánosné. Már egy ideje elérte a nyugdíjkorhatárt, s szeretné átadni a stafétát, hogy végre szerettei körében pihenhessen.

Sorozatunk első részét itt olvashatják >>

Olvasóink írták

  • 1. süti68 2010. augusztus 03. 09:54
    „PALKOVICS A HÉT VICC EMBERE !!!!!!!!!!!!!!! EGY KICSIT MÉG IGAZÁN GONDOLKODHATNA, MERT AZ A SOK ""SIKER" .
    ...............”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyközi autóbuszok: nem maradhatnak a Várkerületen

A jövőben nem közlekedhetnek a Várkerületen a helyközi autóbuszok Sopronban. A forgalmi rend a… Tovább olvasom