Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

A polgári világ festője

A polgári világ értékei tűnnek fel Vinczellér Imre festőművész képein, melyekből vasárnap nyílt kiállítás a soproni Pannonia Med Hotelben.
A festőművész életében nagy szerepet játszik a komolyzene, elsősorban Bartók világa gyakorol rá mély hatást.
Sóvárgóan tekintenek a múltba Vinczellér Imre barnás, zöldes, merengő árnyékokkal, misztikus fényekkel teli alkotásai. Azokhoz szólnak ezek a különös képek, akiknek még jelentenek valamit a polgári értékek: a család és egymás tisztelete, a hűség, a kultúra szeretete. A festőművész életében nagy szerepet játszik a komolyzene, ihletet merít belőle, elsősorban Bartók zenéje gyakorol rá mély hatást. Képei a múlt század eleji barnás, megsárgult fotókat idézik, azt az időszakot, amelytől ma már fájdalmasan eltávolodtunk. Márai Sándor és Krúdy Gyula világa sejlik fel a vásznon szürrealisztikusan. Ez a világ pedig közel áll Fehér Anna színművésznőhöz is, aki jó pár évvel ezelőtt ismerkedett meg Vinczellér Imrével, barátságuk azóta tart. Így az első szóra elvállalta a színésznő a tárlat megnyitását, amelyen egy Babits Mihály-verssel ajándékozta meg a festőművészt.

Az alkotó nagyon örült annak, hogy a kiállításán „randevút" adtak egymásnak a társművészetek, véleménye szerint csak az ilyen alkalmak vehetik fel a harcot napjaink elértéktelenedő, valóságshow-centrikus világával. Vinczellér Imre egyedi képeivel március 29-ig ismerkedhet meg a soproni közönség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszalép a vevő

A Globex-örökségként Sopron tulajdonjogába került Hotel Rózsadomb vevői köre faxon üzente meg a… Tovább olvasom