Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

A Heineken bevásárolt

Megvásárolja a Brau Union többségi tulajdonát a holland Heineken, s ezzel a soproni sörgyár is új tulajdonoshoz kerül. A tervek szerint egyetlen vállalatba, a Brau Union AG-be vonják majd össze a BBAG és a Heineken vállalatait.
A multinacionális Heineken átrendezi a magyar és a kelet-közép-európai sörpiacot, miután bejelentette: 1,9 milliárd euróért megvásárolja a Brau Union többségi részét, az osztrák piacvezető Serfőzdei Részesedési Rt.-t (BBAG). A Heineken ezzel Magyarország vezető söripari cége lesz, a piac 33–34 százalékos uralmával. A tervek szerint egyetlen vállalatba, a Brau Union AG-be vonják majd össze a BBAG és a Heineken vállalatait, így a soproni és a martfűi sörgyár mellé felsorakozik a komáromi Amstel Sörgyár Rt. is.

Németh Árpád, a Brau Union Sörgyárak vezérigazgató-helyettese a tulajdonosváltással kapcsolatban megkeresésünkkor úgy vélekedett, korai még a jövő változásairól beszélni, hiszen még a tényleges adásvétel sem jött létre. Bár Sopronban és Martfűn már hónapok óta tudták, változás várható a tulajdonosi összetételben, a konkrétumokról csak a napokban értesültek.

Németh Árpád azt viszont már tudja, hogy az új felállásban Ausztriában lesz a cég közép-kelet-európai központja Brau Union AG néven. Idetartozik majd a Brau Union Sörgyárak Rt. is, a más közép-európai társaságokkal együtt.

– Magyarországon ma a soproni a legmodernebb sörgyár, a második a martfűi. Már csak ezért sem gondolom, hogy jelentős változások elé néznénk – jelentette ki a vezérigazgató-helyettes, aki szerint a kereskedelmi és gyártási tevékenység összehangolása várható.
– Minden bizonnyal új termékek kerülnek a Heineken-csoporttól a mi gyártási és értékesítési palettánkra és viszont. Az Európai Unióba való belépésünk után pedig valószínűleg újra kell gondolni tevékenységünk szerkezetét – mondta el Németh Árpád.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Füstben fuldokoltak a lakók

Huszonnyolc lakásból menekítették ki a tűzoltók szombaton éjjel a lakókat, miután a soproni Tómalom… Tovább olvasom