Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A gyalogosgázolások megelőzéséért

Tavaly harmincegy, idén már harmincnégy gyalogosgázolás történt Sopronban. A hatóságok figyelemfelkeltőbb táblákkal próbálják az átkelők biztonságát fokozni.

Mint hazánk több városában, úgy Sopronban is megkezdték az új, fluoreszkáló szegéllyel, továbbá fényvisszaverő fóliával ellátott, a szokottnál is méretesebb „Gyalogos-átkelőhely" jelzőtáblák elhelyezését.

– Az önkormányzat finanszírozásában, a rendőrséggel való együttműködésben olyan soproni útkereszteződésekbe kerültek ilyen speciális táblák, ahol a legtöbb gyalogosgázolás történt – tájékoztatott Kovács Miklós alezredes, a kapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője.

A Lackner és a Ferenczy utca kereszteződésénél is új, fluoreszkáló szegéllyel ellátott táblát rakott ki a Sopron Holding Zrt. munkatársa, Oláh Zoltán. Fotó: Magasi Dávid
A Lackner és a Ferenczy utca kereszteződésénél is új, fluoreszkáló szegéllyel ellátott táblát rakott ki a Sopron Holding Zrt. munkatársa, Oláh Zoltán. Fotó: Magasi Dávid


– Első körben három csomópont kapott ilyen figyelemfelkeltőbb jelzőtáblákat: a Lackner és a Ferenczy utca, a Béke és az Alsólövér utca, valamint a Lackner és a Selmeci utca kereszteződése. A szembetűnőbb jelzésektől azt reméljük, hogy a gépkocsivezetők a rosszabb látási viszonyok közepette is felfigyelnek a táblákra, és ezáltal megelőzhetjük a kijelölt átkelőkön való baleseteket. Tavaly harmincegy gyalogosgázolás történt, míg ebben az esztendőben harmincnégy. A legrosszabb hónapunk a január volt, akkor a négy hét alatt tíz gyalogost ütöttek el – tudtuk meg Kovács Miklóstól.

A szakember arra is felhívja a gyalogosok figyelmét, hogy mielőtt a járdáról az úttestre lépnek, minden körülmények között továbbra is győződjenek meg arról, a járművezetők megadják számukra az elsőbbséget, hiszen a tábla, még ha jól látható is, nem garantálja a biztonságukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SOPRONI VSE: Gól nélküli döntetlen Tatabányán

Rengeteget tettünk a döntetlenért, de akár nyerhettünk is volna - mondta Bücs Zsolt, az SVSE… Tovább olvasom