Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Digitális térkép segíti a tűzoltók munkáját

A Sopronban és a környező településeken fellelhető tűzcsapok valós helyének nyilvántartásáról folytattak megbeszélést.
A soproni vízművek által elkészített digitális közműtérkép gyakorlati alkalmazásáról tartottak tanácskozást tegnap a tűzoltóság laktanyájában. Böröcz István alezredes, tűzmegelőzési osztályvezető a Kisalföld érdeklődésére elmondta, a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt. – mint minden szolgáltatónak – nekik is átadta azt a digitális közműtérképet, amelyen – többek között – valamennyi tűzcsap helye is pontosan szerepel. Ennek előnye, hogy tűzjelzéskor a számítógépen a tűzoltók azonnal megnézhetik, a veszélyforrástól hol, hány méterre találhatók a legközelebbi tűzcsapok. Ezáltal felkészültebben, minden késedelem nélkül kezdhetnek a helyszínen a tényleges oltáshoz.
– Jelenleg Sopron, Brennbergbánya, Harka, Balf és Sopronkőhida tűzcsapjairól van átfogó képünk. Jó lenne, ha illetékességi területünk valamennyi településén elkészítenék a nagy segítséget jelentő digitális közműtérképet – tette hozzá Böröcz István alezredes. – A következő napokban ilyen kérelemmel fordulunk a polgármesteri hivatalokhoz.

Közös gyakorlatot is tartottak

A soproni tűzoltóság és a vízművek közös gyakorlatot is tartott Harkán és Brennbergbányán, miként lehet mentést végezni a szennyvízátemelő aknában esetlegesen bekövetkező baleseteknél. Mint ismeretes, ezekben az aknákban fulladást okozó biogázok gyűlhetnek össze, s a vízművek szakemberei karbantartás közben életveszélybe kerülhetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb bevásárlóközpontok épülnek

A Győri úton, az egykori marhavágó területének egy részén a közelmúltban földmunkák kezdődtek, mintha építkezéshez készítenék elő a területet. Hogy pontosan mit is terveznek, és mikorra készülhet el a soproni Lidl, azt szerettük volna a cég magyarországi központjában megtudni, de szinte lehetetlen elérni őket. Tovább olvasom